Natuurlijke EHBO reiskit
Natuurlijke EHBO reiskit

Wat mee te nemen aan natuurlijke producten op reis

Als je op reis gaat of op vakantie is het altijd handig om een EHBO-kit mee te nemen. Er kunnen onderweg altijd kleine ongelukjes gebeuren of je kunt ziek worden. Ik heb een lijst samengesteld waarin ik je de inhoud van mijn natuurlijke EBHO-kit deel. Deze producten neem ik altijd mee als ik op reis ga naar het buitenland. Dit kan allemaal gewoon in een klein toilettasje en neem ik ook in mijn backpack mee. Je kan natuurlijk nog veel meer meenemen, maar ik hou van praktisch, dus ik heb kruiden uitgezocht die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn.


Liever luisteren?

In deze podcast leg ik je ook alles uitBenodigdheden

Arnica
Calendula
Lavendel
Pepermunt
Teatree
Bloesemremedie Terra
Witte klei poeder
Basis crème (neutrale bodylotion) als basis voor de zalfjes. Thuis gebruik ik altijd kokosolie, maar omdat dat smelt boven de 24 graden is een crème wat praktischer op vakantie.
Havervlokken; deze neem ik niet altijd mee omdat die ook wel in de winkels te verkrijgen zijn.

Hieronder neem ik je mee in verschillende ongelukjes of klachten die op vakantie kunnen komen en wat je dan kan gebruiken.

Tijdens het wandelen

We weten allemaal wat er kan gebeuren tijdens het wandelen, zeker als je niet op van die vlakke wegen als hier in Nederland loopt J Zo ben ik een aantal jaar geleden behoorlijk door mijn enkel gegaan tijdens een wandeling (gelukkig op de laatste dag van de vakantie) en kon ik niet zoveel meer. Arnica montana is het kruid wat je dan bij je moet hebben om te zorgen dat de zwelling minder wordt en je lichaam van binnenuit kan herstellen.

Daarnaast kunnen er ook schaafwonden en splinters en weet-ik-veel-wat nog meer ontstaan. Daar gebruik je Calendula officinalis voor om de wonden te herstellen. Als ik maar 1 kruid mee zou mogen nemen dan is het Calendula. Dit is echt een wondermiddel.

Buikklachten

Het minst fijne onderwerp… Als je een beelddenker bent zoals ik, dan zullen er nu vast wel wat dingen oppoppen die hier mee te maken hebben… Ik zal je al mijn ervaringen hierin besparen. Ik kan je wel vertellen hoe je jezelf (of gezin) hierin kan ondersteunen:


• Diarree; een glas mineraalwater drinken met 1 eetlepel witte klei poeder. Water met klei opdrinken.
• Obstipatie; een glas mineraalwater drinken met 2 eetlepels witte klei poeder. Water met klei opdrinken.
• Havervlokken (maagpijn). Je kunt op havervlokken kauwen als je maagpijn hebt.

Zon verbranding

Dit is denk ik wel een van de meest gestelde vragen als het om EHBO-klachten gaat. Hoe op een natuurlijke manier om te gaan met zonverbranding. Hieronder een paar tips:

• Neem een lauwwarme douche of (bad als dat mogelijk is) om een teveel aan lichaamswarmte af te voeren. Aan het bad kun je dan wat lavendel druppels toevoegen.
• Je huid in smeren met Calendula Olie.

Muggensteken

Muggen houden van mij… Dus naast dat ik Calendula altijd bij me heb, heb ik ook een flesje etherische olie. Het liefst lavendel, want dat vind ik het fijnst ruiken.

• Olie van teatree of lavendel op de plek aanbrengen. Je kunt het eventueel ook in een crème/olie mengen zodat het niet puur op de huid aangebracht wordt.
• Calendula tinctuur

Rustig slapen

Lavendelolie op het bed besprenkelen. Dat werkt ook gelijk tegen de muggen (die houden niet van lavendel) en als het bed in je hostel niet zo lekker ruikt geef je die ook gelijk je eigen geurtje!

Misselijkheid en braken

Hier kan ik ook heel veel verhalen over vertellen, want ik was als kind wagenziek. Wij gingen altijd naar Frankrijk en voordat we de Nederlandse grens over waren had ik al minstens 1x overgegeven 😕. Dus je kan wel uitrekenen hoe vaak ik moest overgeven om op plaats van bestemming in Frankrijk te komen. Mijn ouders hebben van alles geprobeerd, niets werkte, tot ik in de jaren ’90 een walkman kreeg! Zolang ik maar naar muziek luisterde op mijn oren dan ging het goed.

Er zijn ook kruiden die kunnen helpen
• Pepermunt. Je kunt verse pepermunt nemen, zo eten of als theedrinken. Ik gebruik ook vaak tinctuur of een bloesem om mezelf sneller te behandelen.
• Ruiken aan lavendelolie
• Glas water drinken met 1 eetlepel witte klei poeder


Wil je hier meer van weten?

In het programma Natuurlijke EHBO leg ik je alles uit hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan. Waarom je welk kruid inzet en hoe je dit het beste kan doen.

Naar het programma >>>


Gebruik je medicatie of ben je onder behandeling van een arts? Ga nooit zelf aan de slag met kruiden. Deze kunnen reageren met je medicatie. Overleg altijd met je arts.

Ben je zwanger? Dan kan het beter zijn om een aantal kruiden ook niet te gebruiken. Je kunt contact met mij opnemen of met je behandelend arts.

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.