Natuurgeneeskunde

Mijn missie is dat iedereen zich bewust wordt van het zelf-genezend-vermogen van het lichaam. Je kunt zelf zorgen voor de innerlijke balans. De natuur biedt ons al deze middelen al. Ik ga je leren hoe je hier naar kan luisteren en het je eigen kan maken. 

Hoe ga ik te werk?

De eerste stap is een intakegesprek waarin we uiteraard je hulpvraag behandelen, maar ook andere dingen die voor mij van belang zijn. Ik stel vragen over bijvoorbeeld ziekte en je levensgeschiedenis, wat je eet en hoe je leven eruit ziet. Daarnaast maak ik ook gebruik van irisdiagnose. Zo verzamel ik zoveel mogelijk gegevens over je om een diagnose te stellen en hiervan een persoonlijk behandelplan te maken. Ieder mens is uniek en daarom werk ik ook met een persoonlijke behandelplan dat alleen op jou van toepassing is.

In de 2e afspraak bespreken we het behandelplan. De behandeling kan bestaan uit een kruidentinctuur/complex, voedingsadviezen en/of leefstijladviezen of een combinatie. Ik geef je lichaam hiermee als het ware een zetje om het zelf weer te gaan doen, want vaak is het lichaam niet meer gewend om zelf een ziekte eruit te werken. De kruiden krijg je thuisbezorgd.

 

Vervolg sessies

Hierna heb je (na ongeveer 4-6 weken) een vervolg sessie om te kijken hoe het met je klachten gaat en of ik, waar nodig, de behandeling bij kan stellen. Je kunt dit proces zien als het pellen van een ui, elke keer gaat er een laagje af om bij de kern te komen en soms komen hierdoor ook weer oude klachten naar boven. Maar maak je vooral geen zorgen, ook hier help ik je vanaf. Mocht je tussentijds vragen hebben dan kun je me altijd bellen of mailen.

Omslag

Als therapeut geef ik je graag handvatten, maar je mag zelf de verantwoordelijkheid nemen om in je dagelijkse leven een omslag te maken. Omdat ik het onderliggende patroon behandel en niet de klachten an sich doe ik dus niet aan symptoombestrijding, iets wat je in de reguliere gezondheidszorg wel ziet. Hierdoor kan het proces wat langer duren dan dat je naar een huisarts gaat en wat pillen of een zalfje voorgeschreven krijgt.

Laat de natuur je teacher zijn

Werkwijze

Ik heb er bewust voor gekozen om pakketten aan te bieden. Je haalt het beste uit de behandeling als we dit op een constructieve manier kunnen aanpakken. Daarom is het voordeliger om meerdere behandelingen af te nemen.

Wil je eerst kennismaken en kijken wat ik voor je kan betekenen? Dat kan natuurlijk altijd! Ik heb koffie (of thee) gesprekken, deze zijn 30 minuten en geheel vrijblijvend. Ik zal je vragen beantwoorden, maar kan je geen gezondheidsadviezen geven. Daarvoor werk ik te secuur en is het nodig om je hele levensloop in kaart te brengen. Dat doe ik in een intake gesprek. Natuurlijk kan ik je wel een idee geven wat ik voor je kan betekenen en we leren elkaar kennen.

Mijn praktijk is in Amersfoort, maar ik werk ook online. Dus kom je niet uit de buurt, maar wil je wel graag een afspraak maken dan kan dat gewoon.

Vergoeding

Ik ben als therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging NWP. Hierdoor worden mijn consulten geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars in de aanvullende polis. Dit houdt in dat deze kosten niet van je eigen risico afgaan.  Meer informatie over de vergoedingen per verzekeraar vindt je hier.

Tarieven

Wil je liever geen pakket? Dat kan, ik heb ook gewoon ‘old skool’ prijzen per sessie

Koffie (thee) gesprek (30 minuten) • gratis

Intake gesprek  • € 139,00
Vervolg sessies (1 uur) • € 85.00
Voedingsadvies (1 uur) • € 85.00
Irisdiagnose (45 minuten) • € 77,00

Richtprijs kruidentincturen € 21.00
Richtprijs Bach bloesems € 10.00