Oona Nijland | Green Goddess

Hi,

ik ben Oona

Verbinding met jezelf is geen hobby die je 1x per week uitvoert, maar een manier van leven. Elke minuut van de dag ♡

Missie

Mijn grootste wens was een leven creëren waarin ik de regie had, balans en zelfvertrouwen.

Dat heb ik nu voor mezelf gecreëerd.
Leven in verbinding met mijn eigen ritme
Met mijn eigen cyclus
Met de cyclus van de maan
De cyclus van het leven
De cyclus van ons vrouw-zijn

Hoe het allemaal begon...

Soms zijn er van die momenten in je leven die je vertellen dat het zo niet langer verder kan, dat de manier waarop je leeft niet meer vol te houden is. Begin 2013 kwam ik thuis te zitten met een flinke burn-out. Ik werkte 5 dagen in de week, moest elke dag 2 uur reizen van huis naar werk: ik stond in de overleefstand en was letterlijk opgebrand. 

De tijd waarin ik ziek thuis zat was een verademing. Het was winter en er lag een dik pak sneeuw. Ik woonde aan de rand van de stad, waar het bos begon. Ik kocht een paar snowboots en ben gaan wandelen, elke dag. Iets anders kon ik niet. Tijdens deze wandelingen leerde ik met andere ogen naar de natuur kijken. Ik leerde genieten van de kleine dingen. Zo ben ik langzaamaan uit het dal gekropen waar ik in zat.

Ik dacht natuurlijk ook na wat ik verder met mijn leven wilde. Ik was op dat moment 28 jaar, verdergaan zoals ik deed wilde ik niet. Al had ik een leuke baan als interieurontwerper, toch vroeg ik me af of ik er gelukkig van werd. Tegelijkertijd rees de vraag: waar word ik dan wel gelukkig van? 

Ik ben al jaren geïnteresseerd in gezond eten. Sinds mijn 20e ben ik vegetarisch en dat heeft zich langzaam uitgebreid naar steeds bewuster eten en leven. Ik had in de tijd dat ik opgebrand thuis zat veel tijd om te koken en om mij te verdiepen in voedingsmiddelen. Ik onderzocht wat voedingsmiddelen  met je lichaam doen en waar ik mij beter door ging voelen. Zodoende kwam het besef dat ik hier veel meer van wilde weten.

Na wat oriëntatie kwam ik uit bij de 5 jarige opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem. Hier kwam ik erachter dat ik meer wil dan alleen maar voedingsadvies geven, ik wil iemand écht beter kunnen maken. In 2018 ben ik afgestudeerd!

Omdat ik zelf de weg heb bewandeld weet ik hoe het voelt als je lichaam op is. Ik weet wat het me heeft gebracht en wat de obstakels zijn in het proces van het jezelf leren kennen. Daarom kan ik je als therapeut en coach een luisterend oor bieden: je hoeft het niet alleen te doen.


Inmiddels heb ik al een aantal jaar een goedlopende praktijk een grote online community waarin ik je alles leer over kruiden, je cyclus, bewustzijn en leven & geef ik sinds 2021 les bij Ananta Opleidingen. Samen met mijn collega's hebben we een Natuurgeneeskunde opleiding, waarin ik de lessen Natuurgeneeskunde & Plantgeneeskunde verzorg.

Ik kan je vertellen dat dit is waar ik blij van word

Ik kan je vertellen dat dit is waar ik blij van word, en niet zo’n beetje ook! En hoe meer ik van kruiden weet, hoe blijer ik word. De kennis die ze bezitten is ongeëvenaard. Kruiden betekenen wijsheid; voor mij is een plant een levend, wijs wezen. Het kan zichzelf en het ecologische systeem van de aarde voeden. Elke plant bezit weer een andere (medicinale)werking en samen zorgen ze ervoor dat de aarde is zoals ze is; een levend organisme. Wij, de mens, zijn onderdeel van dit organisme. Voor mij is het heel natuurlijk om ons te voeden met dingen uit de natuur, ook als we ziek zijn. Dit draagt bij aan het ecologische systeem. Maar, ‘zo buiten, zo binnen’, dus ben je benieuwd waar ik jou mee kan begeleiden? Neem dan contact met me op.

Heb je mijn podcast al geluisterd?

Zin om aan de slag te gaan?

Dan heb ik een leuk cadeautje voor je

Download gratis video's waarin ik je de eerste stappen uitleg hoe je meer in verbinding met jezelf komt en je eigen ritme kan gaan leven.
50%
Download gratis