Een recept voor een verzachtende thee tijdens je menstruatie
Een recept voor een verzachtende thee tijdens je menstruatie
26 juli 2022 

Een recept voor een verzachtende thee tijdens je menstruatie

Ik denk dat elke vrouw hier wel eens last van heeft, menstruatiepijn. De een heftiger dan de ander. In mijn praktijk spreek ik dagelijks vrouwen die te kampen hebben met (soms extreme) klachten.

Deze thee die ik hier deel gaat de klacht niet oplossen, daar is veel meer werk voor nodig, maar kan we verzachting geven. Lichamelijke ongemakken ontstaan namelijk niet zomaar, daar gaat een verhaal aan vooraf. Je lichaam wil je namelijk iets vertellen; waar ze last heeft van jou.

De kruiden die in dit recept zitten kunnen ervoor zorgen dat je zachter en liefdevoller naar jezelf wordt. We zijn vaak zo geneigd om onszelf weg te cijferen. De klachten te bagatelliseren en gewoon door te gaan, omdat we denken dat dat nou eenmaal van ons verwacht wordt…

Maar wie laat je eigenlijk ‘in de steek’ als je niet voor jezelf zorgt?

Deze 3 kruiden gaan je helpen om meer in contact met jezelf te komen.

Vrouwenmantel.

Zoals haar naam al zegt, Vrouwenmantel legt een mantel voor je neer. Het helpt je om in je lichaam te zakken. Een veilige bedding te voelen en om vanuit deze plek je creatieve, sensuele, levenskracht te laten stromen. Ik heb hier een blog over geschreven, die kan je hier terugvinden.

Salie.

Ze helpt je met overgangen. Letterlijk de overgang, maar ook de overgang van je ovulatie naar je menstruatie.

Framboos.

Ze zuivert je bloed, verrijkt je bloed en laat datgene uitzuiveren wat niet bij jou hoort. De vervuiling die diep in ons systeem ligt opgeslagen (denk aan voedingsstoffen die het lichaam niet goed kan verteren, vervuiling uit de lucht, toxische gedachten, overtuigingen, familiepatronen, karma) helpt ze losmaken en uitscheiden.

Benodigdheden:

Vrouwenmantel

Salie

Framboos

Ik gebruik altijd het gedroogde kruid, maar je kan ook vers kruid gebruiken. Dan heb je van alles dubbele hoeveelheden nodig.

Recept.

2 eetlepels (10 gram) van elk kruid

400ml heet water

Giet het gekookte water over de kruiden. Ik gebruik een thermoskan waarin de thee warm blijft.

Laat voor 15-20 minuten staan, zodat de werkzame stoffen in het water kunnen trekken.

Zeef dan de kruien uit het water en drink het warm.

Je kan ook thee zakjes gebruiken. Ik koop meestal een xxl formaat, zodat ik het zakje dicht kan knopen, je kan de kruiden ook los in de thermosfles doen en dan als je het in je kopje doet zeven.

Dit is een extra sterkte thee, die medicinaal werkt. Gebruik niet meer dan 3 koppen per dag van deze thee. Voel goed in je lichaam wat er gebeurt en als het niet prettig voelt stop dan gelijk met drinken. Het kruid zal dan ook snel weer uit je lichaam gezuiverd worden.

Nog even dit

Medicatie:

Gebruik je medicatie? Ga dan nooit op eigen houtje met kruiden aan de slag. Vraag hulp aan je behandelend arts of aan een fytotherapeut. Dit omdat kruiden een interactie kunnen hebben met medicatie.

Zwanger:

Ben je zwanger of wil je zwanger worden. Dan is het ook verstandig om hulp in te schakelen van een fytotherapeut want kruiden kunnen een interactie hebben met de ontwikkeling van je kindje. Positief, maar ook negatief. Niets om je zorgen over te maken, zolang je maar weet wat je doet.


Download nu mijn e-boek Menstruatiecyclus & kruiden voor nog meer tips over kruiden die je kan inzetten tijdens je menstruatie en de rest van je cyclus.
Je kan het e-boek gratis downloaden via deze link.Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.