De wondere werking van Leonurus cardiaca
De wondere werking van Leonurus cardiaca - Hartgespan
19 juli 2022 

De wondere werking van Leonurus cardiaca - Hartgespan

Leonurus cardiaca  of te wel Hartgespan laat je weer thuiskomen in jezelf, in je hart. Dit kruid werkt op (oude overtuigingen, wanneer je je niet thuis voelt hier op aarde, en je daardoor moeite hebt om je hart te openen.

Hartgespan verzacht en helpt je om open te staan voor liefde en ondersteuning, zowel in de familie op dit moment als het verwerken van de oude problemen. De Hartgespan integreert de verschillende niveaus van fysiek, emotioneel, mentaal tot spiritueel, waardoor je een dieper en beter inzicht krijgt hoe deze verharding is ontstaan, waardoor je spanning en verplichting kunt loslaten. Ze maakt flexibel en doorbreekt starheid, stijfheid en te geordende structuren. Helpt je met het loslaten van de angst om gekwetst te worden.

Het kruid werkt op het hart, zoals haar naam ook zegt. Vooral bij vrouwen die veel stress ervaren en waar het hart van ‘op hol’ slaat. Hartgespan laat je kijken naar jezelf. Veelal zijn we naar de buitenwereld aan het kijken wat er niet goed gaat, maar de sleutel zit in ons eigen hart. Dit kruid helpt je om de weg naar binnen te maken en te voelen waar je zelf patronen kan veranderen, zodat je minder stress ervaart en gelukkiger bent. Zodat je meer vanuit je hart gaat leven.

Je kan dus zeggen dat Hartgespan over een andere kijk gaat, een andere beweging inzetten. Zo ondersteunt dit kruid dus bij veranderingen in het leven, denk aan jonge meisjes die in hun maan komen of juist als we als vrouw naar de menopauze bewegen. Je kan eigenlijk bij alle overgangsklachten in het leven, die stress en onrust met zich meebrengen (en welke doen dat niet) Hartgespan inzetten.

Hartgespan reinigt via je spijsvertering en baarmoeder. Het kruid brengt je tot rust, is kalmerend en sedatief. En daarnaast zet het je circulatiesysteem aan om weer nieuwe levensenergie door je bloed te laten stromen.


Hartgespan werkt op het hart, vooral als de klachten ontstaan vanuit stress, spanning en angst. Het is een tonicum en een zachtwerkend kruid wat je gelijk mag inzetten.


Dosering inwendig

Thee: 3x daags een kop thee 10 minuten laten trekken. Je kan thee maken met 2 theelepels van het kruid.

 

Gebruikte deel van de plant

Herba

Toxicologie

Niet waargenomen

Contra-indicaties 

Niet waargenomen

Download gratis e-boek

E-boek menstruatiecyclus & Kruiden

9 kruiden om je lichaam te ondersteunen in je menstruatiecyclus
In dit e-boek neem ik je mee in de magische wereld van onze vrouwelijke cyclus & kruiden. Een gouden combinatie voor mij. In mijn reis van de afgelopen jaren naar meer verbinding met mezelf zijn dit 2 pijlers geweest waar ik op heb leren vertrouwen.

Kruiden werken ontzettend helend met welke klacht dan ook. In dit e-boek laat ik je zien hoe je kruiden kan inzetten voor je gehele menstruatiecyclus, dus niet alleen je menstruatie zelf, maar ook de andere 3 fases.


🍃 Een complete uitwerking van 9 verschillende kruiden

🍃 Leer te begrijpen waar je (menstruatie) klachten vandaan komen

🍃 Uitgebreide omschrijving wat de werkingsgebieden per kruid zijn

🍃 Uitleg van het belang je eigen (menstruatie) cyclus te leren kennen

🍃 Makkelijke toepasbare tips om meer in contact met je eigen cyclus te komen


Via deze link kan je het e-boek downloaden

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.