Weerstand verhogende FireCider
Weerstand verhogende FireCider
28 oktober 2021 

Weerstand verhogende FireCider

De winter komt eraan en het is ontzettend belangrijk om aan je weerstand te werken. Het hele jaar door eigenlijk, zodat je een basis legt.

Zeker in de winter krijgen we minder zon op onze huid. De zon is minder krachtig dan in de zomer en we lopen natuurlijk niet in T-shirt en korte broek buiten, dus de huid waar de zon op schijnt is minimaal. Alleen je gezicht en handen krijgen zon…

Je kan je wellicht voorstellen dat ik er fan van ben om je weerstand op een natuurlijk manier te verhogen.

Ik zal een aantal tips met je delen die ik zelf toepas & ik heb een recept voor een FireCider, die je gemakkelijk zelf kan maken.

Een kleine waarschuwing vooraf… ze zijn vrij simpel en waarschijnlijk ken je ze al. Vraag jezelf af met lezen: hoe vaak pas ik dit eigenlijk toe? Ik pas deze tips namelijk elke dag toe. Ik krijg zo vaak feedback van mensen dat ze oefeningen of tips al kennen, maar dat ze niet werken. Mijn wedervraag is altijd: hoe vaak pas je het toe en hoe lang heb je het volgehouden. Een avondje vroeg naar bed gaat je namelijk niet helpen…. Ze werken, echt. Maar je moet het wel consistent toepassen, zeker als je een lage weerstand hebt en niet zoveel reserves hebt. Als dit wat meer is, kan dat natuurlijk wel!

Dat gezegd hebbende, komen hier mijn tips.

1. Voldoende slaap.

I know, een afgezaagde, maar hoeveel uur slaap je per nacht? Slaap je aan 1 stuk door of word je ook wel eens ’s nachts wakker? Genoeg slaap is voor iedereen anders, maar gemiddeld tussen de 7 en 8 uur moet voldoende zijn. Sommige mensen hebben 9 uur nodig. Weet dit van jezelf. En handel hier ook naar. Ik heb zo’n 8 uur slaap nodig. Dit wisselt per dag, maar als ik hier van uit ga, dan voel ik me het beste. Ik sta meestal rond 5.30u op en ga dus meestal rond 21.00u naar bed om, zodat ik rond half 10 kan gaan slapen. De ene keer is het 21.15u dat ik al ga slapen en de andere dag 21.45u, maar ik zit altijd rond de 8 uur. Ga ik later naar bed omdat ik een feestje heb of iets anders, dan sta ik meestal ook niet om 5.30u op, maar schuift dat ook mee.

2. De klok gaat eind oktober weer achteruit en wat ik dan altijd deed (dat was voordat ik om 5.30u op stond), was dat ik op de zomertijd naar bed ging. Vorig jaar ging ik nog rond 22.00u naar bed, dus met het verschuiven van de klok ging ik rond 21.00u naar bed. Zo kon ik makkelijker aan het nieuwe ritme wennen (want mijn lichaam heeft hier altijd wat last van). Gedurende november kon ik dit weer wat meer loslaten, maar ik moet zeggen dat ik het altijd fijn heb gevonden om relatief vroeg naar bed te gaan.

3. Eet gezond.

Ook een cliché 😉, maar die zijn altijd waar. Gezond eten zorgt ervoor dat je vitamines, mineralen, vezels, en de macronutriënten binnen krijgt. Ik heb laatst een blog geschreven wat puur eten is, dus die zal ik even linken.

4. Maak dit drankje.

Elk najaar maak ik dit drankje. Het is een FireCider en hier zitten allemaal kruiden in die weerstand verhogend werken. Ziektekiemen helpen uit te scheiden en te zorgen dat je vuurtje aangezet wordt.

Dit recept komt uit mijn kruiden magie databank, die beschikbaar is voor de members van THE SCHOOL, maar om je te helpen in deze gekke tijden deel ik het graag met je.

 Firecider, weerstand verhogen natuurgeneeskunde green gddess amersfoort kruidengeneeskunde

Ingrediënten voor een halve liter firecider.

• 1 grote ui of 2 wat kleinere, Werkt profylactisch en is een wondermiddel bij griep en verkoudheid.
• 5 cm kurkuma wortel, voor de ontstekingsremmende werking
• 5 cm gember wortel, voor de verbetering van je doorbloeding, helpt bij het aanmaken van koorts zodat ziektekiemen op een natuurlijke manier uit je systeem gehaald kunnen worden.
• 4 tenen knoflook, voor reiniging over je luchtwegen en spijsvertering. Knoflook is antiseptisch voor de spijsvertering en werkt profylactisch.
• 1 kleine Spaanse peper, Kun je inzetten voor alle klachten op basis van kou. Peper zorgt dat je vuur weer aan wordt gezet.
• ½ liter Apelcider azijn

Ik gebruik allemaal biologische ingrediënten, omdat ik graag wil dat mijn medicijn zo zuiver mogelijk is.

In het voorbeeld heb ik ook nog 2 eetlepels Echinacea wortel (gedroogd kruid) toegevoegd.

Bereidingswijze
• Alles snijden en in een schone (glazen) pot doen. Om zeker te weten dat er geen bacteriën in zitten kun je de pot + deksel eerst even uitkoken.

• Alles onderdompelen in de azijn en 4-6 weken laten staan op kamertemperatuur. Elke dag even schudden of 10 x onder op de pot slaan.

• Na 4-6 weken kun je alles door een zeef halen, zodat alleen de vloeistof overblijft. Je bewaart het dan in de koelkast en is maanden houdbaar.


Drink elke dag een klein glaasje hiervan om je weerstand te versterken. Ik drink een klein espressokopje hiervan.
🌱Wil je weten hoe je je lichaam kunt ondersteunen bij lichamelijke ongemakken?

🌱 Of dit nu op vakantie is of in het dagelijkse leven?

🌱 En wil je weten hoe je jezelf hierin kunt ondersteunen op een natuurlijke manier?


Natuurlijke EHBO

In dit programma leer je alles over acute kruidengeneeskunde. Welk kruid kun je voor een snijwond inzetten of een verstuiking. Ik laat je zien hoe je gemakkelijk een pakketje met kruiden kan samenstellen die je mee kan nemen op vakantie en eigenlijk altijd in huis moet hebben.

Er is een uitgebreide (online) databank waarin ik je laat zien hoe je met kruiden je lichaam kan ondersteunen.

Je kunt zoeken op klachten en op kruiden. Veel kruiden zijn voor meerdere symptomen inzetbaar en door met verschillende basis kruiden en andere natuurlijke geneesmiddelen te werken creëer je je eigen huis-apotheek.

✅ Kruiden

✅ Symptomen

✅ Do it Yourself - zelf aan de slag met het werken met kruiden

✅ Masterclass van bijna 2 uur waarin ik je stap voor stap meeneem in het samenstellen van je eigen EHBO kit.


Start direct voor maar €27,00, je hebt onbeperkt toegang tot het programma.Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.