Kruiden haarwater bij dof en/of uitvallend haar.
Kruiden haarwater bij dof en/of uitvallend haar.
08 mei 2023 

Kruiden haarwater bij dof en/of uitvallend haar.

Ken je dat, dat je bossen haar verliest op een dag? Ik wel… Wat ik ook aan mijn haar deed het was dof, ik verloor ver haar en de punten spleten snel.

Ik krijg al vanaf dat ik eind twintig was grijze haren en deze zijn stugger dan mijn normale haar, inmiddels ben ik eind dertig en beginnen de grijze haren een groter oppervlakte op mijn hoofd in te nemen 😉. Mijn haar kleuren heb ik nooit gedaan, behalve vroeger toen ik tiener was met Henna. Ohja en ik heb stijl, lang, dun en veel haar. Het kan snel vet worden en droog…

Afgelopen december ben ik verhuisd en in plaats van dat mijn praktijk op 5 minuten fiesten van mijn huis is, is dat nu minstens 40 minuten rijden met de auto… Ik heb ervoor gekozen om in de natuur te gaan wonen, weg van de stad en de bewoonde wereld, maar dat betekent wel dat ik wat meer in de auto zit.

Mijn ochtendroutine is hiermee ook veranderd, want nu zit ik over het algemeen als ik naar Soest rij (waar mijn praktijk is) om 7.00u in de auto… Je snapt voor een uitgebreide ochtendroutine die ik vroeger had heb ik nu geen ‘tijd’ voor. Deze tijd spendeer ik liever in bed. Ik zou anders rond 5.00u op moeten staan…

Dus ik heb mijn ochtendroutine deels naar de avond geschoven en ben een nieuwe routine aan het maken. Zo douchte ik altijd in de ochtend, want ik was ervan overtuigd dat ik dit nodig had. Want blijkt… ik kan het ook prima zonder en vind het heerlijk om in de avond te douchen… Ik kwam er wel achter dat mijn haar ’s morgens wat water kan gebruiken om het in model te brengen en zo kwam ik op het maken van het haarwater.

Door de kruiden die ik gebruik; Rozemarijn en Kruidnagel, krijgt mijn hoofd een energieboost en dat is een hele fijne vervanger voor de ochtenddouche.


Rozemarijn, haarwater, natuurlijke gezondheid


Rozemarijn.

Een van de kruiden die ik in het haarwater heb gedaan is Rozemarijn. Je kan het vers of gedroogd gebruiken. De werking is hetzelfde, alleen van het verse kruid kun je iets meer toevoegen dan het gedoogde (omdat hier de werkzame stoffen in gecomprimeerd zijn).

Rozemarijn een verwarmt en opwekkend kruid. Het stimuleert en laat je je weer verbinden met je eigen levenskracht. Rozemarijn laat je voelen wat je wilt, je passie, je verlangens en deze worden zo groot dat je hier niet meer om heen kan. Rozemarijn zet je goed in je innerlijke ‘power' en bevordert je manifestatiekracht.

Rozemarijn werkt op je spijsvertering, baarmoeder, lever, circulatiesysteem en huid. Alle aspecten van manifestatie komen hier aan bod. De verbinding met de aarde (spijsvertering), je creatiekracht (baarmoeder) de lever helpt om alles neer te zetten in de wereld. De lever staat voor manifestatie en dingen in de wereld neerzetten. Je circulatiesysteem vervoert alle levensenergie naar je cellen en voedt je lichaam en je huid geeft bescherming aan de ene kant, maar maakt je ook zichtbaar aan de andere kant. Het is als het ware het heggetje om je tuin. Je bent zichtbaar voor de mensen die langs je huis lopen, maar het is wel duidelijk dat dit jou huis is en dat ze niet zomaar naar binnen mogen.

Het geeft je in je haar dus een heel fijne boost en werkt daarmee niet alleen op je haar, maar op je hele systeem.

Rokruidnagel, haarwater, natuurlijke gezondheid

Kruidnagel.

Kruidnagel bevat ontzettend veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Wat je haar een hele goede boost geeft. Dit kruid wordt vaak in winterse specerijen gebruikt (denk aan speculaaskruiden) en dat is niet voor niets. Kruidnagel heeft een verwarmend effect op je lichaam, werkt op je spijsvertering, lever, bloedcirculatie en bloedsuikerspiegel. Dit kruid balanceert je systeem uit en laat je aarden in jezelf.

Klachten aan het hoofd, ook haaruitval, hebben over het algemeen te maken met niet-geaard zijn. We zitten veel in ons hoofd en minder goed in ons lichaam. Stress is een van de grote veroorzakers van haaruitval. Ik zie het de laatste jaren steeds meer als hoofdklacht in mijn praktijk voorbijkomen. We hebben de afgelopen jaren ook onder grote stress gestaan met alle gebeurtenissen. Ik vind het niet zo gek dat steeds meer mensen hier last van hebben.

Hoe maak je kruiden haarwater.

Ik gebruik dit haarwater nu een aantal maanden en merk echt een groot verschil in de gezondheid van mijn haar.

🍃 Het valt minder uit

🍃 Ik hoef het minder vaak te wassen. Voorheen waste ik het om de 3-4 dagen, nu 6-7 dagen. Het ligt er een beetje aan wat ik op het programma heb staan in de week.

🍃 Mijn haar glanst veel meer en is minder droog.

Het is ontzettend simpel te maken, je hebt nodig:

Rozemarijn, vers of gedroogd ±20 gram vers ±10 gram gedroogd

Kruidnagel ±10 stuks

0,5 liter Water

Pan

Zeef

Extra schaal/pan

Glazen fles met spraydop om het in te doen

Je kan het op gevoel maken. Ik heb een fles van een halve liter, maar je kan ook meer/minder maken.

Doe het water en de kruiden in een pan, breng het aan de kook en laat het voor 20 minuten zachtjes doorkoken. De geneeskrachtige werking van de kruiden komen in het water. Je kan dit ook drinken. Dit wordt een decoct genoemd en wordt in de kruidengeneeskunde vaak gebruikt voor wortels van een plant. Die moeten gekookt worden om de geneeskrachtige werking vrij te laten komen.

Na 20 minuten laat je het afkoelen in de pan. Als het afgekoeld is dan kun je het in een andere kom/pan gieten met zeef. Dat wat er overblijft aan vocht is je haarspray en kan je in de glazen fles doen.

Gebruik.

Spray elke dag (ik doe dit in de ochtend) je haar in. Spray het goed op je hoofdhuid en wrijf/masseer het daarna in. Laat je haar drogen aan de lucht en als het (bijna) droog is kan je het borstelen.

Kruiden Magie: Kruiden EHBO

Wil je meer weten hoe je kruiden in kan zetten voor kleine ongemakken in en rondom huis. Een natuurlijke EHBO doos maken?

Ik heb een programma gemaakt waarin ik je op een hele laagdrempelige manier laat zien hoe je met kruiden kan werken. Voor eenvoudige klachten denk aan wondjes, hoofdpijn, vermoeidheid, insektenbeten etc.

Je kan het programma aanschaffen voor €27,00 via deze link en je behoudt gewoon (lifetime) toegang tot het programma.

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.