Wat is puur eten
Wat is puur eten

In deze tijd waarin we leven wordt het steeds duidelijker hoe belangrijk het is om gezond te leven. Voeding speelt hier een belangrijke rol in. En tegelijkertijd is dit ook het onderwerp waar denk ik het meest tegenstrijdige over te vinden is op internet.Ik krijg hier vaak vragen over, dus het is tijd voor een blog hierover.


 

Natuurgeneeskundige visie

Laat ik beginnen met wat voor mij puur eten inhoudt. Eigenlijk is het het meest simpele wat er is. Ik stel mezelf namelijk altijd de vraag: Zou mijn overgroot oma dit product ook kennen, of de ingrediënten ervan? Want zo’n kleine 100 jaar geleden waren heel veel voedingsproducten die nu in de supermarkt liggen er nog niet.

De 2e vraag die ik mezelf stel is: Komt het uit een fabriek.

 

Met deze 2 vragen elimineer je in een klap eigenlijk alle producten die bewerkt zijn en uit de fabriek komen. Over het algemeen betekent dit dat deze producten vol zitten met additieven (e-nummers), chemische extracten van wat vroeger echt een vrucht of groente was, transvetten, conserveringsmiddelen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 


Puur eten betekend voor mij, dat het puur is. Dat het onbewerkt is. Dat het nog zijn oorspronkelijke vorm heeft. En dat ik het zelf moet verwerken in een gerecht.


 

Eigenlijk is het heel simpel.
Maar waarom vinden we dit een van de lastigste dingen?

 

Ik denk omdat we dit afgeleerd zijn. Ik ben uit 1984 en dus in de jaren 80/90 opgegroeid. Ik weet niet beter dan dat eten uit Knor pakjes kwam… Dat was makkelijk en mijn moeder deed er wel extra groente in, maar over die additieven die erin zaten hoorde je niets. Ik denk dat veel Nederlandse gezinnen zo zijn opgegroeid en nog steeds worden deze pakken veel gebruikt in de keuken.

 

We zijn langzaamaan steeds ‘dommer’ gemaakt als het aankomt op gezond eten (en nog wel op meer dingen… maar laat ik me bij eten houden). Het moet makkelijk, snel klaar zijn, veel producten hebben een slechte naam gekregen, denk maar aan roomboter en volle melkproducten. Alles is vervangen voor Light varianten.

 

Het keerpunt van al deze veranderingen is dat light varianten ALTIJD bewerkt zijn. Er is altijd een stof uitgehaald en vervangen voor iets chemisch. Je lichaam kan dat niet verwerken. In het begin zal dat geen problemen geven, maar als deze producten jaar in jaar uit genuttigd worden, dan kunnen er wel klachten ontstaan. Het bewijs is er; kijk maar naar de gemiddelde westerse wereldburger. De welvaartsziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, kanker etc. Het wordt steeds erger. We eten ons ziek.

 

Wat ik in mijn praktijk zie, is hoe puurder mensen eten, hoe beter ze zich gaan voelen. 2x per jaar organiseer ik de LiefdevolleDetox en dat gaat over puur eten. Hoe eet je puur. Waar wordt je lichaam blij van? Daar gaan we naar opzoek. Zodat je gezonder en daarmee veel gelukkiger wordt.

 

Het lijkt allemaal heel simpel en dat is het in wezen ook, maar voor veel mensen is het een zoektocht. In de LiefdevolleDetox laat ik je zien HOE je dit doet. Zodat deze pure manier van eten een way of life wordt.

 

LiefdevolleDetox

3 oktober start de nieuwe ronde.

Je kan je nu inschrijven voor €67,00. 7 dagen lang gaan we samen aan de slag. 

Je ontvangt tips, oefeningen, recepten, ik deel mijn basisvoedingspatroon, achtergrond over de organen en bewustzijnsoefeningen.
Tot 11 september 2022 geldt de Early Bird en betaal je geen €67,00 maar €47,00.

 

 

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.