Liefdevolle Herfst
Liefdevolle Herfst

In de herfst ben je elk jaar weer uit balans, steeds moe en heb je weinig energie. Waarom is ons energieniveau in de herfst en winter zo anders dan die in de zomer? En hoe houd je die ‘zomerenergie’ vast in de koudere maanden?

Soortgelijke vragen krijg ik vaak van mijn members, volgers en cliënten. In mijn podcastaflevering Green Goddess Roadtrip #86 ging ik er wat dieper op in.

Om vast een tipje van de sluier op te lichten: één van de grootste leugens die we onszelf en anderen vertellen is dat we het hele jaar door hetzelfde energielevel moeten hebben. We willen met z’n allen continue in de energie van de zomer leven. Veel ondernemen, naar buiten gericht, vurig en mannelijk. Dat is de zomer.

Maar we vergeten dat de we in een circulair systeem leven. Dag en nacht, volle maan en donkere maan, je ovulatie en je menstruatie… alles om en in ons is continue in beweging. Dus door de energie van de zomer los te laten volg je het meest natuurlijke ritme dat er bestaat.

medicijnwiel 4 natuurkwaliteiten green goddess jaarfeesten

Medicijnwiel

Ik werk vanuit het medicijnwiel, dus vanuit de ritmes van de natuur. De overgang van zomer naar herfst gebruikt de natuur om de zomerenergie los te laten en naar binnen te bewegen. Bomen laten hun bladeren los. Ze laten de ballast die ze niet meer dient los. Hun energie gaat vervolgens naar binnen, naar hun wortels, zodat ze weer kunnen groeien als de lente daar is.

Maar raakt een boom uit balans door de overgang van energie? Heeft een boom minder energie in de herfst dan in de zomer? No way, José. Een boom volgt de flow van de natuur. Accepteer dat elk seizoen een andere energie heeft en beweeg mee.

De herfst gaat over loslaten.

Loslaten is in contact komen met jezelf, met wat wil je houden. Denk hierbij kritisch na over wat je ‘voedt’. Wat eet je, maar ook waar omring je je mee en wat doe je. Stel jezelf gerust de vraag: “Word ik hier blij van?”.

Een hele mooie manier om het herfst-thema van loslaten te eren én de focus naar jezelf te laten gaan is door een detox te doen. Mijn online- programma ‘Liefdevolle detox  sluit daar perfect op aan. Ik neem je – 3 weken lang! – op reis en geef je de kennis om goed voor je lichaam te zorgen. Je hebt zo altijd de handvaten waar je op terug kunt vallen als je uit je flow bent geraakt. Deze liefdevolle detox is inmiddels door meer dan 200 vrouwen gedaan. Met grootse resultaten!

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat, zodra ik de focus op mezelf heb gehad, mijn energie, mijn vrouwelijke kracht en intuïtie weer gaat stromen.
Hoe ga jij deze herfst en winter om met je energieniveau?

Fijne herfst! Geniet van de verbinding met jezelf.

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.