Leven met je cyclus
Leven met je cyclus

Het wordt steeds populairder om je te verbinden met je cyclus. Ik krijg deze vragen steeds vaker in mijn praktijk en zie het ook op social media. Ik kan dit natuurlijk alleen maar toejuichen! Want ik denk dat het voor elk wezen hier op aarde heel belangrijk is om je eigen ritme te leren ontdekken. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen.

In deze tijd wordt steeds meer duidelijk dat we veel naar buiten gericht zijn. Hoe het met anderen gaat, dat we dingen voor anderen doen.

Maar waar sta jij?

Wie zorgt er voor jou? Moet je afhankelijk zijn van anderen die voor je zorgen?
Dit lijkt me niet….

Meer en meer krijgen we het verlangen om naar onszelf te kijken. Om naar binnen te keren. En hoe meer je naar binnen keert, hoe meer je bij het verlangen komt om in verbinding met je cyclus te leven.

De verbinding met mijn cyclus, met mijn menstruatie, is voor mij de reis naar binnen geweest. Het is nog steeds een leidraad hoe het met me gaat. Heb ik veel buikpijn tijdens mijn menstruatie? Dan weet ik dat ik in de weken hiervoor te veel gedaan heb.

Door elke keer op onderzoek in mezelf uit te gaan, ben ik steeds meer gaan voelen waar ik over mijn grenzen heen ging. Keer op keer. Elke keer weer op een andere manier. Mijn lichaam is mijn leermeester, waardoor ik steeds een stapje dichter bij mezelf kon komen. Door te luisteren naar mijn lichaam, te gaan onderzoeken waar ik signalen heb gemist en dit de volgende maand anders te doen. Elke keer weer, hele kleine stapjes.

Menstruatie als teacher.

Ik heb mijn menstruatie echt als teacher gebruikt. En dat doe ik nog steeds. Zo heb ik de afgelopen zomer tot 3x toe een ontstoken oog gekregen in de 2e week van mijn cyclus. Je kan denken dat het toeval is, maar voor mij bestaat dat niet. Ik ga op onderzoek uit. Allereerst herken ik dat dit nu al de 3e keer is dat dit gebeurt en dat mijn lichaam dus iets te vertellen heeft. Het is in de 2e week van mijn cyclus, dus de fase van de lente, de wassende maan, het meisje. En mijn oog. Het gaat over zicht, mijn zicht is vertroebeld en het fijnste wat er is, is mijn ogen sluiten en me mee laten voeren in mijn binnenwereld.

Met mijn kennis en kunde van kruiden weet ik wat ik moet inzetten, ik ben me nog bewuster van mijn trillingsfrequentie en kijk naar de delen die in het donker zitten en aan het licht mogen komen.

Dat is voor mij werken met je cyclus. Jezelf elke keer weer onderzoeken, om je lichaam op te schonen. Gezonder te worden, gelukkiger te worden.

Daarbij is het nodig om naar die delen te kijken die in het donker zitten. Deze delen zitten verstopt in je menstruatie. In de fase van de donkere maan. Daar begint het onderzoek. Waar heb je last van. Wat wil je lichaam je vertellen. Waar heeft je lichaam last van jou? Als je dat kan gaan lezen, dan kun je ‘m ook verder door trekken in de rest van je cyclus. Want je kan wel rust nemen tijdens je menstruatie, maar als je de rest van de maand als een dolle tekeer gaat en keer op keer over je grenzen gaat, dan krijg je die rekening 1x (of soms wel vaker) in de maand gepresenteerd. Je kan dan wel heel boos zijn op je lichaam, maar zij spiegelt alleen maar wat je zelf doet. Niet luisteren…..


Green Goddess the School

De aankomende maand ga ik in Green Goddess THE SCHOOL je hierin meenemen. De donkere maan staat centraal en ik laat je zien hoe je haar kan omarmen om thuis te komen bij jezelf.

Je ontvangt:
Deze maand loopt van de donkere maan van 6 oktober tot de donkere maan van 3 november.

🎉 Een online masterclass op donderdag 7 oktober om 10.00u over de Donkere maan. Ik vertel je alles over de energie van de Donkere Maan want zij is verbonden met godinnenenergie. Wat het verschil is tussen de Donkere maan en Nieuwe maan. We gaan hier deze maand natuurlijk ook mee aan de slag. Je ontvangt een werkboek, waarin we samen gaan kijken hoe je meer in verbinding met deze energie kan leven, want deze energie heeft een grote manifestatie kracht. Ik geef je tools, zodat je deze maand aan de slag kan gaan hiermee en je steeds beter leert op een effectieve manier je leven kan scheppen zoals jij dat wilt. Er komt een replay beschikbaar voor als je er niet live bij kan zijn.

🎉 Elke maandag ochtend staat er een inspirerend filmpje voor je klaar, of ik ga live in de groep van The School. Dit is een soort mini masterclass om je inspiratie voor die week te geven. Ik stem dit altijd af op de stand van de maan voor die week. De video blijft gewoon online staan, dus je kan het altijd later terugkijken.

🎉 Elke maand is er een MaanCirkel waarin we een volle of donkere maan meditatie doen (het ligt eraan wanneer de cirkel is) en er is een Q&A met mij waarin ik al je vragen beantwoord. Deze vragen stuur je van tevoren in via een formulier dus als je er niet bij kunt zijn, beantwoord ik nog steeds je vragen. Deze maand is de Maancirkel met Q&A op dinsdag 19 oktober van 20.00u tot 21.00u. Nu kan je natuurlijk ook al bij de maancirkel, maar deze ga ik meer afstemmen op het thema van de maand. Ook hier komt een replay beschikbaar voor als je er niet live bij kan zijn.

🎉 Elke maand staat er een of meerdere kruid(en) centraal om je bij dit proces te ondersteunen. Ik neem je mee in de magische wereld van de planten en leer je hoe je met hun kan samenwerken.

🎉 Elke maand krijg je een challenge. Wil je verandering in je leven, dan vraagt dat actie. Ik geloof in tools die makkelijk te integreren zijn in je dagelijkse leven, maar die voor een heel groot resultaat zorgen.

🎉 Elke maand geef ik een tip voor een boek die je ondersteunend kan lezen. Ik ga geen boekbespreking houden, en het is zeker niet verplicht om te lezen. Maar ik weet dat er veel vrouwen zijn die op zoek zijn naar inspirerende boeken. Mijn kast staat er vol mee, dus ik kies elke maand een boek uit die bij het thema past. Deze maand is dat (hoe kan dat ook anders) De magie van de donkere maan van Demetra George.

🎉 BONUS 1: Als je je aanmeldt krijg je direct toegang tot al mijn online trainingen op het gebied van kruiden, voeding, menstruatiecyclus en de verbinding met je lichaam. Dit zijn zo'n 13 programma's ter waarde van €1999,00

🎉 BONUS 2: Als je je aanmeldt krijg je ook direct toegang tot mijn besloten podcast over de maan en haar energie. Elke donkere en volle maan neem ik een podcast + meditatie op en je krijgt hier gelijk toegang toe.

🎉  BONUS 3: Stap je voor 6 oktober in, dan kan je ook nog gewoon meedoen met het thema van September. Dit is Manifesteren, creëren en scheppen.

Je wordt al member voor maar €29,95 per maand. Je kan gewoon per maand opzeggen, dus je zit nergens aan vast.

Via deze link kan je je aanmelden.

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.