Donkere maan
Donkere maan

1x per 4 weken is de maan donker. Leeg. Zwart. Niets.
In deze donkerte is alles aanwezig.
We hoeven alleen maar een klein beetje licht te schijnen en al het donker verdwijnt.

Ik vind dit de fijnste tijd van de maan. Ik hou van het donker. Van de diepe stilte die het heeft. De rust en het niets, waar alles in aanwezig is.

Ik heb hier weer van moeten leren houden. Niet meer bang zijn. Vertrouwen hebben dat het licht weer komt. Gewoon stil zijn, zonder afleiding.

Hier in deze donkerte ligt onze kracht.
Onze scheppingskracht.
De macht die we allemaal hebben om ons eigen leven vorm te geven.
Die kracht is heel groot… heel groot….

Donkere maan v.s. nieuwe maan.

Heel vaak wordt donkere maan met nieuwe maan verward. Er wordt dan nieuwe maan gezegd, maar eigenlijk bedoelen we daarmee de donkere maan. Heb je er ooit over na gedacht waarom donkere maan vaak nieuwe maan genoemd wordt?

Nieuwe maan heeft een hele andere energie, daar is namelijk al wat licht aanwezig…

Het zorgt ervoor dat we niet naar het donker kijken, als het ware van het dunste streepje van de afnemende maan, zo overhoppen naar het dunste streepje van de wassende maan (nieuwe maan wordt dit genoemd). We stappen over ons donker heen, zodat we het niet hoeven te zien.

Maar wat nou als daar nu de sleutels tot leven liggen?

Menstruatie

De donkere maan staat voor onze vrouwelijke kracht. De winter. Je menstruatie. Water element. Als je naar je leven kijkt, hoe verbonden ben je dan met deze fases?

Eer je je menstruatiefase net als alle andere fases in je cyclus. Heb je überhaupt een natuurlijke menstruatie of gebruik je hormoon-bevattende anticonceptie? Die zorgen bij voorbaat al dat het een stuk lastiger is om je met je cyclus te verbinden, omdat deze kunstmatig wordt beïnvloed.

Kun je al je gevoelens en emoties toelaten? Of vind je het lastig om echt diep (in je donkere zelf) te voelen? Het is niet zo gek als je dit lastig vindt, want hier worden we totaal niet mee opgevoed.

Hoe kijk je naar de winter? Hou je van dit seizoen, kan je het ontvangen zoals het komt of beweeg je liever van de nazomer naar de lente?

Dit zijn allemaal aspecten die bij de donkere maan horen. De verbinding met jezelf. Voelen wie je echt daadwerkelijk bent en als je dat weet daar dan ook naar handelen. Dat is vaak het lastige, want als we het al weten, dan is handelen vaak een 2e. Want wat zou je omgeving hiervan vinden? Als je ineens gaat zeggen dat je een andere kant op wilt in je leven? Dat je liever wat meer tijd voor jezelf hebt, liever niet naar dat feestje gaat of juist wel!


Trouw zijn aan jezelf

Bij trouw zijn aan je eigen pad hoort ook altijd verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Echt kiezen voor jezelf. En geen concessies meer doen aan anderen. Dat betekent natuurlijk niet dat je anderen moet kwetsen en narcistisch moet worden. Maar ga eens na… hoe vaak voel je dat je iets wilt doen (of juist niet doen), maar geef je geen gehoor aan je gevoel omdat je denkt dat je een ander daar mee kwetst?

Dit soort gesprekken heb ik met regelmaat met mijn cliënten, en mijn wedervraag is dan eigenlijk altijd: maar wie kwets je nou? Want als je niet trouw bent aan jezelf, dan kwets je eigenlijk alleen maar jezelf.

Trouw zijn aan je eigen (zielen)pad is een reis. Dat gaat niet van de een op andere dag. Door in het leven te bewegen leer je. Elke dag weer. En die donkere maan? Die kan je daar ontzettend goed bij helpen. Om te voelen wat jij wilt. Wat je ziel wilt. En door daar intenties mee te zetten kun je elke maancyclus weer een stapje verder komen.

Het begint bij de donkerte van jezelf (en de maan) te omarmen. Daar gewoon te zijn, te voelen en het pad te gaan bewandelen. In harmonie met jezelf kan komen ♡.


Word member!

Vanaf vandaag zijn de deuren van THE SCHOOL weer open. En wellicht raad je het al het thema voor deze maand is de DONKERE MAAN. Ik ga je deze maand mee op reis nemen door deze fase. We trekken daar lekker een maand voor uit, net voor de winter, zodat je thuis kan komen hier.


Wat ontvang je in THE SCHOOL:

Deze maand loopt van de donkere maan van 6 oktober tot de donkere maan van 3 november.

🎉 Een online masterclass op donderdag 7 oktober om 10.00u over de Donkere maan. Ik vertel je alles over de energie van de Donkere Maan want zij is verbonden met godinnenenergie. Wat het verschil is tussen de Donkere maan en Nieuwe maan. We gaan hier deze maand natuurlijk ook mee aan de slag. Je ontvangt een werkboek, waarin we samen gaan kijken hoe je meer in verbinding met deze energie kan leven, want deze energie heeft een grote manifestatie kracht. Ik geef je tools, zodat je deze maand aan de slag kan gaan hiermee en je steeds beter leert op een effectieve manier je leven kan scheppen zoals jij dat wilt. Er komt een replay beschikbaar voor als je er niet live bij kan zijn.

🎉 Elke maandag ochtend staat er een inspirerend filmpje voor je klaar, of ik ga live in de groep van The School. Dit is een soort mini masterclass om je inspiratie voor die week te geven. Ik stem dit altijd af op de stand van de maan voor die week. De video blijft gewoon online staan, dus je kan het altijd later terugkijken.

🎉 Elke maand is er een MaanCirkel waarin we een volle of donkere maan meditatie doen (het ligt eraan wanneer de cirkel is) en er is een Q&A met mij waarin ik al je vragen beantwoord. Deze vragen stuur je van tevoren in via een formulier dus als je er niet bij kunt zijn, beantwoord ik nog steeds je vragen. Deze maand is de Maancirkel met Q&A op dinsdag 19 oktober van 20.00u tot 21.00u. Nu kan je natuurlijk ook al bij de maancirkel, maar deze ga ik meer afstemmen op het thema van de maand. Ook hier komt een replay beschikbaar voor als je er niet live bij kan zijn.

🎉Elke maand staat er een of meerdere kruid(en) centraal om je bij dit proces te ondersteunen. Ik neem je mee in de magische wereld van de planten en leer je hoe je met hun kan samenwerken.

🎉 Elke maand krijg je een challenge. Wil je verandering in je leven, dan vraagt dat actie. Ik geloof in tools die makkelijk te integreren zijn in je dagelijkse leven, maar die voor een heel groot resultaat zorgen.

🎉 Elke maand geef ik een tip voor een boek die je ondersteunend kan lezen. Ik ga geen boekbespreking houden, en het is zeker niet verplicht om te lezen. Maar ik weet dat er veel vrouwen zijn die op zoek zijn naar inspirerende boeken. Mijn kast staat er vol mee, dus ik kies elke maand een boek uit die bij het thema past. Deze maand is dat (hoe kan dat ook anders) De magie van de donkere maan van Demetra George.

🎉 Toegang tot de andere masterclasses van de vorige maanden.

🎉 BONUS 1: Als je je aanmeldt krijg je direct toegang tot al mijn online trainingen op het gebied van kruiden, voeding, menstruatiecyclus en de verbinding met je lichaam. Dit zijn zo'n 13 programma's ter waarde van €1999,00

 🎉 BONUS 2: Als je je aanmeldt krijg je ook direct toegang tot mijn besloten podcast over de maan en haar energie. Elke donkere en volle maan neem ik een podcast + meditatie op en je krijgt hier gelijk toegang toe.

 🎉  BONUS 3: Stap je voor 6 oktober in, dan kan je ook nog gewoon meedoen met het thema van September. Dit is Manifesteren, creëren en scheppen.

Je wordt al member voor maar €29,95 per maand. Je kan gewoon per maand opzeggen, dus je zit nergens aan vast.

Via deze link kan je je aanmelden.

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.