Verhalen uit mijn natuurgeneeskunde praktijk
Verhalen uit mijn praktijk
08 september 2021 

Verhalen uit mijn praktijk

In mijn praktijk ontmoet ik de meest uiteenlopende vrouwen. Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik een kijkje krijg in iemands leven, te horen krijg waar de vrouw die tegenover me zit vast loopt en dat ik haar mag begeleiden ♡.

Begeleiden naar een vrolijker, intiemer, pijnvrij, liefdevoller leven. Net waar haar verlangens op dat moment liggen.

Ik zie wekelijks verschillende vrouwen en ik deel hier vrij weinig over. Grotendeels omdat ik een beroepsgeheim heb en alles wat in mijn studio besproken wordt ook in die ruimte blijft. Deels ook omdat ik het niet fijn vind om over andere mensen te praten, het voelt niet integer.

Maar ik weet ook dat het wel inspireert om verhalen te vertellen, want ik zie zo veel vrouwen die denken dat de vage klachten die ze hebben bij het leven horen. Dat ze er mee moeten leren leven (en dat wordt ook helaas vaak tegen ze gezegd…). Dat je elke maand krom moet liggen van de menstruatiepijn. Dat het normaal is dat je in de winter eczeem krijgt, want ja, dat heb je al je hele leven… Of hooikoorts nog zo’n leuke!

We zijn gaan geloven dat pijn in welke vorm en sterkte bij het leven hoort. Dat dingen moeilijk moeten gaan, dat niets vanzelf gaat en dat we er hard voor moeten werken. 

Wat nou als ik je vertel dat dat helemaal niet zo is?
Het is een kwestie van je blik veranderen.

Pijn hoort niet. Dat is een teken van je lichaam dat ze graag contact met je wil, omdat er dingen niet stromen. Omdat je al heel lang niet naar de signalen luistert en pijn het laatste redmiddel van je lichaam is om contact te krijgen.

En wat doen we over het algemeen? We nemen een aspirine en gaan door met de dingen die we aan het doen waren…. We negeren het dus weer.

Wat zou er gebeuren als je wel naar de pijn gaat luisteren? Als ik je zou leren hoe je in gesprek zou kunnen gaan met je lichaam? Dat je zou leren luisteren naar je lichaam, waar om ze last heeft van jou! En wat je daar aan kan veranderen. Zonder strijd, dat wil het lichaam helemaal niet, maar in liefde.


Hoe zou het zijn als je gewoon geen pijn meer zou hebben?

Lichamelijk, emotioneel, mentaal, sociaal (en daar zitten we nu midden in…) en energetisch?
Op elk vlak van je leven
ALLE VLAKKEN

Als je gelooft dat het leven makkelijk en moeiteloos gaat, dan gaat dat ook. Als je gelooft dat het leven zwaar, bikkelen, hard werken en je best doen is, dan gaat dat ook zo.

Het is zo simpel door te kiezen. Je hebt altijd een keuze.

Maar omdat we zo gewend zijn geraakt om te kijken naar wat er allemaal niet is of liever in de pijn zitten dan in de liefde is het heel lastig om te vertrouwen dat er ook een andere kant is. 

 

Terug naar mijn praktijk.

Want ik werk hier elke dag mee. Elke dag breng ik vrouwen weer naar de lichtere staat van zijn. Het gaat echt niet in 1x, want vaak moeten er eerst nog wat obstakels op de weg opgeruimd worden, maar als die dan langzaamaan veranderen Amai… dan gebeuren er wonderen.

 


Klachten gaan over.


 

Een kleine greep uit wat ik de afgelopen jaren heb zien gebeuren.

🔥 Elke maand 2 weken eraf liggen door je menstruatie wat na 2 maanden er niet meer is.

🔥 Elke dag duizelig, niet meer het huis uit komen en dat is na 1 maand over. Het vertrouwen om het huis weer uit te gaan, zonder dat er wat gebeurt heeft langer nodig, maar dat is het proces.

🔥 Elke dag snijdende buikpijn waar geen verklaring voor te vinden is en na 3 maanden is het helemaal over.

🔥 Niet je mening durven geven, bang zijn voor de mening van anderen. Deze vrouw is langzaamaan gaan voelen wat haar verlangens echt zijn en kon zich steeds beter uitspreken. Nu voelt ze zich sterk in zichzelf en laat ze zichzelf niet meer uit het veld slaan door meningen van anderen.

🔥 Issues met je vrouwelijkheid. Je sensualiteit leven, je levensenergie laten stromen, weten wat je zelf graag wilt. Een diepere verbinding met jezelf voelen. Je zelf op de eerste plek zetten, zonder dat je je daar schuldig over voelt en anderen tekort doet. De liefde voor jezelf weer voelen.

🔥 Wekelijks paniek aanvallen hebben en nu naar een paar maanden denken: Oh, in deze situatie had ik vroeger een paniek aanval gehad. Om vervolgens vrolijk met je dag verder te gaan, omdat je beseft dat je heel veel geheeld hebt!

🔥 Je dagen op bed doorbrengen (al jaren), omdat je zo weinig energie hebt en dat je na een aantal maanden sessies volgen steeds meer kan en weer langzaamaan je leven kan oppakken.


En nog even als kleine toevoeging, deze veranderingen zijn blijvend! Dus niet voor eventjes…


 

Weet je wat ik het mooiste vind?

Deze vrouwen mag ik allemaal begeleiden. Ik ondersteun ze met mijn kennis van kruiden, voeding en het lichaam. Maak ze bewust van de patronen die ingesleten zijn, hou een spiegel voor geef hier en daar een tip en een aanwijzing.

Vaak krijg ik de vraag van collega’s waarom het werkt. En het werkt, omdat elke vrouw in mijn praktijk zelf bereid is om hier mee aan de slag te gaan. Zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor haar leven. Hier en daar met wat begeleiding, maar ze doen het zelf. 

Wil je graag met je zelf aan de slag? Ben je het zat om elke maand klachten te ervaren, wil je weten wat je nu echt in het leven wilt. En ben je bereid om hier zelf verantwoordelijkheid voor te nemen?

 Als je echt serieus bent kun je via deze link gelijk een afspraak maken in mijn agenda. 

Ik doe altijd eerst een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of we een match zijn. Daarna zal het traject starten. Wil je hier meer over lezen dan kan dat hier

Ik werk met trajecten van 5 of 9 maanden en niet met losse consulten. Dit omdat je lichaam tijd nodig heeft voor verandering. Er ligt vaak zoveel onverwerkte emoties opgeslagen in ons lichaam en dat is niet zo gefixt. Denk maar aan de klacht of hulpvraag of verlangen die je hebt, hoe lang heb je dit al? Dit is vaak ook niet sinds de laatste weken... Geef je lichaam het respect om op haar tijd te transformeren ♡.

 

 

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.