Liefdevolle Detox

We starten 6 januari 2020

Detox in de winter?

Het voorjaar en de herfst zijn de detox seizoenen, maar waarom bied ik toch de detox midden in de winter aan?

Deze LiefdevolleDetox is een milde detox, waarbij het meer gaat om weer een gezond (veel al plantaardig) eetpatroon aan te nemen. Dus dit is geen programma voor wie verwacht te sapvasten, citroen-fruit-appelciderkuren te doen, want dat gaan we absoluut niet doen.

We zijn gewend om altijd in de aan-stand te staan. In de zomer is dit een natuurlijk iets voor ons lichaam en kunnen we dit over het algemeen goed handelen. Maar als we richtig de herfst en winter gaan kan dat wat gaan schuren in je lichaam. Van nature horen we ons terug te trekken, een ‘winterslaap’te houden. Wat in mijn optiek betekend naar binnen keren, tijd voor jezelf vrij maken, goed voor jezelf zorgen. Zodat we in het voorjaar weer fris en vol energie zitten om weer ‘aan’ te gaan staan en de creaties die het leven ons bied te gaan leven.

Doordat we niet meer goed weten hoe we naar binnen moeten keren en dit al snel op de minst belangrijke plek in ons leven zetten kan je tegen dingen aan gaan lopen. Zeker rondom de feestdagen, de dagen van het begin van de winter, waarin iedereen naar buiten gericht is, maar we het liefste alleen in huis zouden zitten met de kaarsjes aan, een goed boek en gezond eten.

Deze detox gaat je helpen om naar binnen te keren. Je lichaam te voelen, goed voor jezelf te zorgen op wat voor een vlak dan ook. Dus we gaan het niet alleen over voeding hebben!

Als je aan de winter denkt gaan dan deze gedachten dan door je hoofd?

△ Merk je al aan je lichaam dat je weer meer de behoefte gaat krijgen om naar binnen te gaan keren?


△ Vindt je de overgang van de zomer naar de winter lastig?


△ Sta je liever in de aan-stand?


△ Geen zin in kou en winterseizoen?

Realiseer je dan dat je onderdeel bent van de natuur en dat het beter is om mee te bewegen. Tegen de stroom in zwemmen kost namelijk veel meer energie en die energie heb je nodig om warm te blijven.
Het reinigen van je lichaam kun je doen door je voedingspatroon aan te passen, een sapkuur te nemen of om te vasten. Het is alleen zo dat er niet alleen op fysiek niveau dingen los worden gelaten (denk aan de ‘slakken’ in je spijsvertering bij de vast-kuren), maar ook op emotioneel, spiritueel, mentaal en sociaal niveau ben je aan het reinigen. Door hier bewuster mee om te gaan reinig je echt je hele lichaam en niet alleen het fysieke niveau.

 

In de LiefdevolleDetox 21-daagse gaan we natuurlijk met voeding aan de slag, maar je krijgt ook verschillende oefeningen om op elk ander niveau van je bewustzijn te reinigen. Door op een milde manier te reinigen met aangepaste voeding, bewustzijnsoefeningen, ondersteuning van kruidentheeën kun je wel reinigen, maar op een veel mildere manier.

Doordat het een milde reinigingsmethode is kun je dit gemakkelijk toepassen in je dagelijkse leven. Ik geef je recepten en tips hoe je je voeding makkelijk kan aanpassen naar een gezond menu, meditaties en andere oefeningen die makkelijk in je leven in te plannen zijn.

Wat is een detox

Een detox is voor mij niet alleen maar op voeding gericht. Dit is natuurlijk wel een onderdeel en zal misschien ook wel het meeste impact hebben, maar een detox is breder.

In balans komen met mezelf, aandacht geven aan mijn innerlijke stem, de juiste voeding geven aan mezelf, de verbinding met de reinigende kruiden en het creëren van een eigen ritueel.

De natuur speelt hier een belangrijke rol in, ze is mijn leermeester. Door te kijken naar de seizoenen, haar ritme en liefde voor alles om haar heen kan ik mij verbinden met mijn innerlijke liefde.

Dat is voor mij waar een detox over gaat, een liefdevolle detox. Een zijn met de natuur om mij heen en een zijn met mezelf.

21 dagen

De #Liefdevolledetox is 21 dagen. Elke dag staat er een orgaansysteem centraal. Je krijgt achtergrond informatie over de natuurgeneeskundige werking van dit orgaansysteem, tips welke voeding hier het beste bij past en welke kruiden geschikt zijn om dit orgaan te reinigen.

Daarnaast zijn er oefeningen voor bewustzijn en om meer in verbinding te komen met je eigen innerlijk ritme, je eigen cyclus.

Wat is het resultaat?

Na deze 21 dagen zal je

  • Je meer verbonden voelen met je lichaam
  • Een opgeschoond gevoel hebben
  • Energieker voelen
  • De verbinding met jezelf voelen
  • En weten hoe je jezelf meer energie kunt geven.

Dag 1 tot en met 5

staan in het teken van de spijsvertering. Het thema van de spijsvertering is vooral ‘Wat neem ik tot me en wat laat ik los’. Ik laat je zien hoe je hier met oefeningen mee aan de gang kan, maar natuurlijk ook met voeding en welke kruiden je lichaam kunnen ondersteunen.

Dag 6 tot en met 10

staan in het teken van de lever. Het thema van de lever is hoe je in je kracht staat. Wat wil je neer zetten hier op aarde. Emoties als woede, irritatie, boosheid en gefrustreerdheid zijn heel bekend voor de lever 🙂 Hier gaan we mee aan de slag. Enn in de voeding zijn de vetten aan de beurt!

Dag 11 tot en met 14

zijn voor de  longen. Niet een heel erg bekend orgaansysteem als je het over reinigen hebt. Dus daar ga ik je van alles over vertellen. De longen staan voor ruimte innemen. Waar wil je ruimte aan geven in je leven?

Dag 15 tot en met 18

zijn voor het laatste orgaan, de nieren. Dit gaat heel erg over koesteren, jezelf veilig voelen. Bij jezelf en in de wereld. Een heel mooi orgaan om als laatste te behandelen. 

Dag 19 tot en met 21

Zijn voor de opbouw. Hoe ga je nu verder? Hoe kun je die liefdevolle verbinding met jezelf houden en zorgen dat je nieuwe gewoonten kunt vasthouden.

In ons dagelijkse leven zijn we vaak veel met anderen bezig, er is op een dag weinig tijd voor onszelf. Ik merk zelf dat als ik overprikkeld raak dat ik me even mag terug trekken, maar vaak is er alleen ruimte op de wc… dat is nou ook niet echt een lekker plek. Dus hoe ga je daarmee om en kun je wel goed voor jezelf zorgen?! Daar ga ik vooral met deze detox op in.

Voor wie is deze detox

▽ Als je meer wil weten hoe je je lichaam op een natuurlijke manier kunt ondersteunen.

▽ Als je op een holistische wijze in het leven staat en niet alleen je fysieke lichaam wilt aanpakken, maar ook op de andere niveau’s van bewustzijn wil detoxen.

▽ Als je niet van sapkuren houdt, maar wel wilt reinigen.

▽ Als je de verbinding met je lichaam wilt herstellen of herontdekken.

▽ Als je meer wil weten over de natuurgeneeskundige werkwijze.

Wat anderen over de vorige edities van de LiefdevolleDetox hebben gezegd

Nicolien bedankt, ik vond het te gek je te volgen. Het zag er allemaal prachtig uit en inhoudelijk goed te volgen, niet te veel toeters en bellen, met een rode draad door de detox, orgaansystemen behandeld en mooie linken gelegd tussen natuur, de invloed van de maan, ons brein en het lichaam.

Vol verwachting uitgekeken naar de eerste echte mail.

En dan komen de vragen, je zegt er zo mooi bij zonder oordeel, maar mens wat een wake up call is dit voor mij.

Heel hartelijk bedankt voor je steun en informatie. De tips hebben mij geholpen om mijn voedingspatroon weer aan te passen en mij weer energiek te voelen. Bedankt daarvoor. 

Andere vrouwen gingen je al voor