Liefdevolle

Detox

LiefdevolleDetox

We starten 24 maart 

Het voorjaar is een prachtig seizoen om je lichaam te reinigen.

Misschien merk je het wel, zo na de feestdagen en het begin van het nieuwe jaar, dat er wat ballast meegekomen is uit het oude jaar. Deze tijd is prachtig om te kijken naar wat je eigenlijk mee hebt genomen en of het je nog dient of niet, zodat je echt fris het voorjaar kan beginnen.

In de LiefdevolleDetox 21-daagse gaan we natuurlijk met voeding aan de slag, maar je krijgt ook verschillende oefeningen om op elk ander niveau van je bewustzijn te reinigen. Door op een milde manier te reinigen met aangepaste voeding, bewustzijnsoefeningen, ondersteuning van kruidentheeën kun je wel reinigen, maar op een veel mildere manier.

Doordat dit online detoxprogramma een milde reinigingsmethode is kun je dit gemakkelijk toepassen in je dagelijkse leven. Ik geef je recepten en tips hoe je je voeding makkelijk kan aanpassen naar een gezond menu, meditaties en andere oefeningen die makkelijk in je leven in te plannen zijn.

Je lichaam opschonen

Mee bewegen met de cycli van het leven. Dat is iets wat veel van ons verlangen.

Nu we zo in de winter zitten, op het randje naar de lente. En soms op prachtige zonnige dagen er even aan mogen snuffelen, voel ik zelf het verlangen naar het voorjaar.

Het voorjaar staat voor een nieuw begin, een weder geboorte. Daar waar de winter de stilte, de dood, loslaten symboliseert.

In onze huidige maatschappij vinden we het vaak heel lastig om echt de verbinding met onszelf aan te gaan. Echt de diepte in onszelf op te zoeken, waar de winter ons toe uitnodigt. Daardoor kan het zijn dat we oude patronen, dingen die niet meer voeden, gewoonten die we liever loslaten niet loslaten en dat ze in ons systeem mee nemen.

In het voorjaar komt er nieuw leven. Je ziet het aan de jonge blaadjes aan de bomen en de bloemen die voorzichtig uit hun jasje (de knoppen) komen.

Misschien kun je je voorstellen, dat als je niet goed kan afschakelen. Oude dingen (niet voedende dingen voor je systeem) niet kan loslaten, deze vanzelf weer mee je systeem in komen in het voorjaar. Door dit proces kun je jezelf continue blijven voeden met een vertroebelde energie.

Met een detox kun je dit verhelpen. De losse eindjes uit je systeem halen. De verbinding met jezelf herstellen.

De opbouw van de Detox

Dag 1 tot en met 5

staan in het teken van de spijsvertering. Het thema van de spijsvertering is vooral ‘Wat neem ik tot me en wat laat ik los’. Ik laat je zien hoe je hier met oefeningen mee aan de gang kan, maar natuurlijk ook met voeding en welke kruiden je lichaam kunnen ondersteunen.

Dag 6 tot en met 10

staan in het teken van de lever. Het thema van de lever is hoe je in je kracht staat. Wat wil je neer zetten hier op aarde. Emoties als woede, irritatie, boosheid en gefrustreerdheid zijn heel bekend voor de lever 🙂 Hier gaan we mee aan de slag. Enn in de voeding zijn de vetten aan de beurt!

Dag 11 tot en met 14

zijn voor de  longen. Niet een heel erg bekend orgaansysteem als je het over reinigen hebt. Dus daar ga ik je van alles over vertellen. De longen staan voor ruimte innemen. Waar wil je ruimte aan geven in je leven?

Dag 15 tot en met 18

zijn voor het laatste orgaan, de nieren. Dit gaat heel erg over koesteren, jezelf veilig voelen. Bij jezelf en in de wereld. Een heel mooi orgaan om als laatste te behandelen. 

Dag 19 tot en met 21

Zijn voor de opbouw. Hoe ga je nu verder? Hoe kun je die liefdevolle verbinding met jezelf houden en zorgen dat je nieuwe gewoonten kunt vasthouden.

Wat is een detox

Een detox is voor mij niet alleen maar op voeding gericht. Dit is natuurlijk wel een onderdeel en zal misschien ook wel het meeste impact hebben, maar een detox is breder.

In balans komen met mezelf, aandacht geven aan mijn innerlijke stem, de juiste voeding geven aan mezelf, de verbinding met de reinigende kruiden en het creëren van een eigen ritueel.

De natuur speelt hier een belangrijke rol in, ze is mijn leermeester. Door te kijken naar de seizoenen, haar ritme en liefde voor alles om haar heen kan ik mij verbinden met mijn innerlijke liefde.

Dat is voor mij waar een detox over gaat, een liefdevolle detox. Een zijn met de natuur om mij heen en een zijn met mezelf.

21 dagen

De #Liefdevolledetox is 21 dagen. Elke dag staat er een orgaansysteem centraal. Je krijgt achtergrond informatie over de natuurgeneeskundige werking van dit orgaansysteem, tips welke voeding hier het beste bij past en welke kruiden geschikt zijn om dit orgaan te reinigen.

Daarnaast zijn er oefeningen voor bewustzijn en om meer in verbinding te komen met je eigen innerlijk ritme, je eigen cyclus.

Wat is het resultaat?

Na deze 21 dagen zal je

  • Je meer verbonden voelen met je lichaam
  • Een opgeschoond gevoel hebben
  • Energieker voelen
  • De verbinding met jezelf voelen
  • En weten hoe je jezelf meer energie kunt geven.

In ons dagelijkse leven zijn we vaak veel met anderen bezig, er is op een dag weinig tijd voor onszelf. Ik merk zelf dat als ik overprikkeld raak dat ik me even mag terug trekken, maar vaak is er alleen ruimte op de wc… dat is nou ook niet echt een lekker plek. Dus hoe ga je daarmee om en kun je wel goed voor jezelf zorgen?! Daar ga ik vooral met deze detox op in.

Voor wie is deze detox

▽ Als je meer wil weten hoe je je lichaam op een natuurlijke manier kunt ondersteunen.

▽ Als je op een holistische wijze in het leven staat en niet alleen je fysieke lichaam wilt aanpakken, maar ook op de andere niveau’s van bewustzijn wil detoxen.

▽ Als je niet van sapkuren houdt, maar wel wilt reinigen.

▽ Als je de verbinding met je lichaam wilt herstellen of herontdekken.

▽ Als je meer wil weten over de natuurgeneeskundige werkwijze.

Wat anderen over de vorige edities van de LiefdevolleDetox hebben gezegd

Nicolien bedankt, ik vond het te gek je te volgen. Het zag er allemaal prachtig uit en inhoudelijk goed te volgen, niet te veel toeters en bellen, met een rode draad door de detox, orgaansystemen behandeld en mooie linken gelegd tussen natuur, de invloed van de maan, ons brein en het lichaam.

Ik heb mezelf weer terug gevonden, een volgende stap heb ik kunnen zetten in mijn spirituele ontwikkeling, in mijn zelfliefde en zelfzorg. En er is niet alleen resultaat voor mijzelf, mijn dochter van 18 pikt ook dingen op en neemt bv. Ipv chips nu een paar stukjes kaas, een handje noten, en gedroogd fruit. 
Ik volg de liefdevolle detox eigenlijk nog steeds, het is voor mij een houvast. Ik geniet nu van eten. Een klein stukje pure chocola in stukjes bij de nootjes op een schattig bloemetjes schaaltje vind ik echt genieten. Die reep melkchocolade in 1x hoeft van mij niet meer.
Ik at wel veel pasta’s, dat mis ik wel, maar ja ik heb veel lekkere recepten erbij gekregen. 

De Liefdevolle Detox heeft me dichterbij mijn lichaam gebracht…een nieuw contact met mijn buikgebied…een bewuste ruimte waarin ik mezelf leer kennen vanuit diepere lagen…het heeft me geïnspireerd om nieuwe recepten uit te proberen en om hierin zelf verder te gaan…en in lastige momenten voel ik nu dat ik altijd kan terugvallen…kan vertrouwen op mijn eigen lichaam hier van binnen…ik voel mij 10 kilo lichter😉…dank Nicolien…💕

Ik ben af van de gewoonte-koffie. Ik heb vandaag 1 kopje koffie gedronken tijdens een verwen momentje. Ik ben begonnen aan het schrijven van mijn ondernemingsplan en heb aantal creatieve ideeën op papier gezet. Nu verwacht ik binnenkort de daadkracht erbij te voegen.

 Bedankt voor je steun en hulp bij de drie weken detox en ook bedankt voor de uitnodiging om in voorjaar opnieuw deel te nemen. Ik zal zeker weer mee doen.

Heel hartelijk bedankt voor je steun en informatie. De tips hebben mij geholpen om mijn voedingspatroon weer aan te passen en mij weer energiek te voelen. Bedankt daarvoor. 

Vol verwachting uitgekeken naar de eerste echte mail.

En dan komen de vragen, je zegt er zo mooi bij zonder oordeel, maar mens wat een wake up call is dit voor mij.

Het zelf zoeken en dat bewust mee bezig zijn in mijn eigen tempo en manier waardeerde ik heel erg van het programma. En het niet te streng zijn voor mezelf was daarbij iets goeds in in mijn oren te knopen.

Het filmpje van de lever bracht trouwens nostalgie naar boven en mijn driejarige zoon vond het ook erg interessant 🙂  en fijne meditaties, ik doe nu regelmatiger een bodyscan met de hart-visualisatie.

Dank je wel Nicolien voor het ervaren van  deze mooie manier om bewuster met je voeding om te gaan,

Andere vrouwen gingen je al voor

FAQ

Hoeveel tijd ben ik hiermee bezig?

Je ontvangt elke dag een werkboek en filmpje over het thema van de dag. De filmpjes zijn gemiddeld 10 minuten.

Tijd is een realtief begrip, je mag er zoveel tijd aan besteden als dat je jezelf toestaat 😉

Ik ben zwanger, kan ik dan mee doen?

Ja, je kan zeker mee doen. Normaliter is een Detox niet zo goed als je zwanger bent, maar dan gaat het meer over (sap) vasten. Deze detox gaat JUIST over een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Dus het is alleen maar goed voor je kindje om gezonde voeding te krijgen en een moeder die fijn in haar vel zit 😊.

Heb je vragen, dan kun je altijd even contact met me opnemen en kijken we wat voor jou haalbaar is.

Ik geef borstvoeding, Kan ik dan mee doen?

Ja, je kan zeker mee doen. Dit is eigenlijk hetzelfde antwoord als wat ik voor de zwangere vrouwen geef: Normaliter is een Detox niet zo goed als je borstvoeding geeft, maar dan gaat het meer over (sap) vasten. Deze detox gaat JUIST over een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Dus het is alleen maar goed voor je kindje om gezonde voeding te krijgen en een moeder die fijn in haar vel zit 😊.

Heb je vragen, dan kun je altijd even contact met me opnemen en kijken we wat voor jou haalbaar is.

 

Ik red het niet om de hele detox te volgen

Dat kan ik begrijpen, soms kan het best ingrijpend zijn in je dagelijkse leven om iets te veranderen.

Je behoudt altijd toegang tot de content en kan op elk gewenst moment de detox weer volgen.