De overgang van de zomer naar de herfst
De overgang van de zomer naar de herfst
06 augustus 2020 

De overgang van de zomer naar de herfst

We zitten in de overgang naar een nieuw seizoen, de herfst!

Het is iets waar je waarschijnlijk nog niet aan wil denken…. Maar het is een feit!

Afgelopen weekend zijn we overgegaan van de zomer naar de herfst. Dat betekent niet dat het gelijk een stuk kouder wordt… Integendeel zelfs 😅. Gisteren had ik een mailtje gestuurd met deze tekst naar de vrouwen op mijn mailinglijst en ik kreeg een hoop vragen…

Hoi Nicolien,

Leuk al jouw mails 🙂 

Even een vraag: begin van de herfst is toch 22 sept? Is deze mail foutief verzonden of gebruik je een andere jaarindeling?

Hey Nicolien,

Ik las net je mail waarbij je schrijft dat we afgelopen weekend overgegaan zijn naar de herfst. Volgens welke cyclus bedoel je dat dan want ik ben volledig niet mee nu. De zomer duurt toch tot 21 september dus voor mij hebben we nog een maand en half in zomer te gaan. 

Dit lijkt misschien een rare vraag maar ben wel benieuwd wat het antwoord is want vindt dit fascinerend om te weten te komen.

Nee, ik ben niet in de war 🤪, al kan ik me voorstellen dat dit zo kan klinken…

Wat de overgang betekent is dat we overgaan van de mannelijke energie, wat de lente en de zomer is, naar een vrouwelijke energie, de herfst en de winter. We gaan van aan-staan, naar naar-binnen-keren.

Op onderstaande afbeelding heb ik aangegeven waar we op dit moment in het jaarwiel zitten.

medicijnwiel-4-natuurkwaliteiten-green-goddess-jaarfeesten

Wat dit betekent is dat we overgaan van de mannelijke energie, wat de lente en de zomer is, naar een vrouwelijke energie, de herfst en de winter. We gaan van aan-staan, naar naar-binnen-keren. De herfst en de winter nodigen juist uit om weer naar binnen te keren. Om intern te gaan onderzoeken wat je verlangen is. Om te reflecteren, waar word ik gelukkig van, waar ben ik blij mee in mijn leven en waar minder blij. Hoe kan ik het zo gaan vormgeven dat ik blij word van mijn leven.

Dit stuk slaan we vaak over, NU moeten we daar al mee beginnen. Wat er over het algemeen gebeurd is dat we dat pas met de kerst gaan doen, dat melancholische gevoel wat je op dat moment misschien wel ervaart. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar het kan zoveel makkelijker! We maken het zo onnodig ingewikkeld voor onszelf.

Vaak krijg ik de vraag hoe je dan in verbinding met de seizoenen of een cyclus leeft. En het antwoord is altijd heel simpel, door er voor open te staan en te gaan ervaren! Niet te gaan bedenken met het hoofd hoe het er uit zou moeten zien, maar om het te gaan ervaren. En juist daar komt onze vrouwelijke kracht om de hoek kijken. Mannelijke energie zit veel meer in de actie, in -bedenken hoe er dingen gedaan moeten worden- vrouwelijke energie zit ‘m veel meer in het ervaren, het gaan doen en onderweg voelen of het klopt.

Weet je wat het allerbelangrijkste is van persoonlijke ontwikkeling? Bewustzijn hebben op de fases die je doorloopt. Doordat je je nu bewust bent dat we in een overgang zitten, zal het al makkelijker gaan dan toen je dat nog niet was. Nu kun je niet meer op de automatische piloot leven (althans in dit stukje), want je hebt hier bewustzijn op door dit te lezen. Daar begint de reis en nu mag je ‘m zelf vervolgen door er mee bezig te zijn.

In onderstaand filmpje leg ik er meer over uit!

Unleash your Green Goddess

Wil je je hier in verdiepen en meer over te weten komen?

In mijn membership neem ik je mee op reis door de cyclus van ons leven. Hoe je signalen kan interpreteren, maar ook hoe je leeft volgens de cyclus van de natuur. Wat die cyclus is en hoe je het kan herkennen.

Je bent meer dan welkom om je bij de community aan te sluiten. Via deze link vind je meer informatie, kun je je opgeven en krijg je gelijk toegang tot de podcasts.

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.