De wondere werking van IJzerhard - Verbena Officinalis
De wondere werking van IJzerhard - Verbena Officinalis
06 september 2022 

De wondere werking van IJzerhard - Verbena Officinalis

Verbena officinalis een panacee! Een panacee is een wondermiddel en dit kruid kan echt alles helen. Mits je bereid bent om ook de reis met het kruid (en jezelf) aan te gaan. In Egypte werd dit kruid al gebruikt. Alle kruiden met de naam Officinalis zijn oude (heilige) kruiden die al duizenden jaren gebruikt worden. Verward Verbena officinalis niet met Citroenverbena (Aloysia citrodora), dit is een ander kruid. Beide komen ze wel uit de IJzerhard familie, wat het verwarrend kan maken. Al wordt er op sommige sites gezegd dat dit hetzelfde kruid is, dat is niet zo! Check altijd de Latijnse naam, dan weet je of het ’t zelfde kruid is of niet. In dit geval kan je het ook proeven, want IJzerhard smaakt niet zo lekker als Citroenverbena ;-)Verbena versterkt het bloed, onze levensenergie. Haar Nederlandse naam zegt het al IJzerhard. Ze brengt IJzer in je bloed. Dus als je naar klachten of situaties in het leven kijkt waar Verbena voor ingezet kan worden is dat: Algehele zwakte, depressiviteit, nervositeit, zenuwpijn (neuralgie), angsten, herstel na ziekte, uitputting van je systeem, hoofdpijn, migraine, spijsverteringsproblemen, maagpijn, maagdarmkrampen, zwakke leverwerking (leverinsufficiëntie), hepatitis (geelzucht), cholescystalgie (pijn aan de galwegen), galproblemen, oedeem, nierproblematiek, artritis, reumatische pijn, jicht, zowel hypothyroïdie als hyperthyroïdie (te snelle of te traag werkende schildklier), menstruatieklachten,  moeilijke bevalling en tot slot helpt het de moedermelk op gang te brengen. Dus je begrijpt wel waarom dit kruid een panacee wordt genoemd. 


Wat Verbena doet is de illusie die je voor jezelf kan opbouwen afbreekt. Ze laat je door de illusie heen kijken. Lichamelijke klachten zijn altijd een uiting van het lichaam dat er iets niet stroomt. Je lichaam wil je iets duidelijk maken. Wat is er zo ziekmakend in je leven? Waar wil je niet naar luisteren. Hoor je de roep van je ziel? 


Verbena is een pittig kruid. Het is heel bitter, maar in de bitterheid kun je haar zachte, liefdevolle aanraking voelen. Ze heelt je lichaam, maar dan is het wel noodzakelijk dat je kijkt naar datgene wat ze voor je heelt. Want als je de lessen hier niet van wilt zien, of toch kiest voor een ongezonde keuze dan krijg je meer van hetzelfde. 


Verbena brengt je systeem, je lichaam, geest en ziel tot rust. Ze kunnen hun eenheid samen weer voelen. Dit is echt magisch. 


Gebruikte deel van de plant

Herba


Dosering inwendig

Thee: 3x daags een kop thee 10 minuten laten trekken. Je kan thee maken met 2 theelepels van het gedroogde kruid. 


Toxicologie

Niet waargenomen


Contra-indicaties

Zwangerschap.


Download gratis e-boek

E-boek menstruatiecyclus & Kruiden

9 kruiden om je lichaam te ondersteunen in je menstruatiecyclus
In dit e-boek neem ik je mee in de magische wereld van onze vrouwelijke cyclus & kruiden. Een gouden combinatie voor mij. In mijn reis van de afgelopen jaren naar meer verbinding met mezelf zijn dit 2 pijlers geweest waar ik op heb leren vertrouwen.

Kruiden werken ontzettend helend met welke klacht dan ook. In dit e-boek laat ik je zien hoe je kruiden kan inzetten voor je gehele menstruatiecyclus, dus niet alleen je menstruatie zelf, maar ook de andere 3 fases.


🍃 Een complete uitwerking van 9 verschillende kruiden

🍃 Leer te begrijpen waar je (menstruatie) klachten vandaan komen

🍃 Uitgebreide omschrijving wat de werkingsgebieden per kruid zijn

🍃 Uitleg van het belang je eigen (menstruatie) cyclus te leren kennen

🍃 Makkelijke toepasbare tips om meer in contact met je eigen cyclus te komen


Via deze link kan je het e-boek downloaden
Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.