De wondere werking van IJzerhard - Verbena Officinalis
De wondere werking van IJzerhard - Verbena Officinalis
06 september 2022 

De wondere werking van IJzerhard - Verbena Officinalis

Verbena officinalis een panacee! Een panacee is een wondermiddel en dit kruid kan echt alles helen. Mits je bereid bent om ook de reis met het kruid (en jezelf) aan te gaan. In Egypte werd dit kruid al gebruikt. Alle kruiden met de naam Officinalis zijn oude (heilige) kruiden die al duizenden jaren gebruikt worden.Verward Verbena officinalis niet met Citroenverbena (Aloysia citrodora), dit is een ander kruid. Beide komen ze wel uit de IJzerhard familie, wat het verwarrend kan maken. Al wordt er op sommige sites gezegd dat dit hetzelfde kruid is, dat is niet zo! Check altijd de Latijnse naam, dan weet je of het ’t zelfde kruid is of niet. In dit geval kan je het ook proeven, want IJzerhard smaakt niet zo lekker als Citroenverbena ;-)Verbena versterkt het bloed, onze levensenergie. Haar Nederlandse naam zegt het al IJzerhard. Ze brengt IJzer in je bloed. Dus als je naar klachten of situaties in het leven kijkt waar Verbena voor ingezet kan worden is dat: Algehele zwakte, depressiviteit, nervositeit, zenuwpijn (neuralgie), angsten, herstel na ziekte, uitputting van je systeem, hoofdpijn, migraine, spijsverteringsproblemen, maagpijn, maagdarmkrampen, zwakke leverwerking (leverinsufficiëntie), hepatitis (geelzucht), cholescystalgie (pijn aan de galwegen), galproblemen, oedeem, nierproblematiek, artritis, reumatische pijn, jicht, zowel hypothyroïdie als hyperthyroïdie (te snelle of te traag werkende schildklier), menstruatieklachten,  moeilijke bevalling en tot slot helpt het de moedermelk op gang te brengen. Dus je begrijpt wel waarom dit kruid een panacee wordt genoemd. 


Wat Verbena doet is de illusie die je voor jezelf kan opbouwen afbreekt. Ze laat je door de illusie heen kijken. Lichamelijke klachten zijn altijd een uiting van het lichaam dat er iets niet stroomt. Je lichaam wil je iets duidelijk maken. Wat is er zo ziekmakend in je leven? Waar wil je niet naar luisteren. Hoor je de roep van je ziel? 


Verbena is een pittig kruid. Het is heel bitter, maar in de bitterheid kun je haar zachte, liefdevolle aanraking voelen. Ze heelt je lichaam, maar dan is het wel noodzakelijk dat je kijkt naar datgene wat ze voor je heelt. Want als je de lessen hier niet van wilt zien, of toch kiest voor een ongezonde keuze dan krijg je meer van hetzelfde. 


Verbena brengt je systeem, je lichaam, geest en ziel tot rust. Ze kunnen hun eenheid samen weer voelen. Dit is echt magisch. 


Gebruikte deel van de plant

Herba


Dosering inwendig

Thee: 3x daags een kop thee 10 minuten laten trekken. Je kan thee maken met 2 theelepels van het gedroogde kruid. 


Toxicologie

Niet waargenomen


Contra-indicaties

Zwangerschap.


The Herbal School free trail


The Herbal School is een community waarin ik je begeleid om op een dieper niveau met kruiden te werken. Om te gaan leren communiceren met planten. Om de werking van de planten nog beter te leren kennen, om de verbinding met jezelf en de planten te voeden of gewoonweg omdat je jezelf wilt helen.

🌿 Elke maand staat in het teken van 3 kruiden. Elke maand zijn dat andere, zodat je een kruidenboek kan samenstellen. De kruiden zijn afgestemd op een thema en op elkaar
🌿 Per maand zijn er 2 verdiepende masterclasses over de kruiden die we behandelen en een masterclass waarin we dieper ingaan op een thema binnen de kruidengeneeskunde. Dus denk aan een inhoudsstoffen, verschillende soorten kruiden, orgaansystemen, elementen etc
🌿 1x per kwartaal is er een KruidenCeremonie waarin we een kruidenreis gaan maken met elkaar. Ik zal een kruidenmedicijn voor jullie samenstellen, dat is 1 kruid die ik voorbereid tot een medicijn. We gaan dit samen nuttigen en maken er een fantastische ochtend van -> Dit is alleen voor kwartaal- en jaarmembers.
🌿 Daarnaast heb je toegang tot alle programma's die in de Green Goddess Members' club staan. Je mag alles lekker op je eigen tempo volgen.
🌿 Er is een actieve community (voor wie dat wil uiteraard) met gelijkgestemde vrouwen, waarin je je ervaring kan delen.
🌿 Elke week een mini-masterclass waarin ik nog wat meer verdieping geef op een kruid of een thema.

Meld je aan via deze linkOver de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.