Halleluja groene klei
Halleluja groene klei

Groene klei, het is een van mijn favoriete producten. Ik gebruik het voor heel veel doeleinden. Zo ben ik nu bezig met een reinigingskuur van mijn spijsvertering. Ik drink elke ochtend en avond een glas water vermengd met klei op (ja, echt waar) het zorgt ervoor dat mijn darmen opgeschoond worden en oude resten afgevoerd worden. Ook gebruik ik groene klei uitwendig door het met tarwekiemolie te mengen en er een masker van te maken voor mijn huid of haar. Als ik een wondje heb smeer ik het er ook op. Klei heeft het vermogen om vuil, pus, afgewerkt bloed uit de wondjes te absorberen. Vreemde stoffen worden losgemaakt en afgevoerd. Als ik op reis ben gaat het ook altijd mee, door het te drinken met heel veel water zorgt het dat ik makkelijker naar het toilet kan, maar als ik het met minder water inneem bindt het het vocht in mijn darmen en zo helpt het tegen de diarree… Erg handig kan ik je vertellen als je op reis bent door India en je zit in de middle of nowhere

Groene klei wordt al eeuwenlang gebruikt als reiniging voor het lichaam. Klei behoort als aarde tot een van de vier elementen en is daarom essentieel voor ons leven. Het bevat veel waardevolle stoffen. Klei regenereert het lichaam als het verzwakt is, het reinigt het lichaam, mineraliseert en het helpt het ecologische systeem van het lichaam te balanceren.

Zoals ik al schreef heeft klei een sterk absorberend vermogen en kan daarom veel gifstoffen afvoeren. Bij inwendig gebruik worden gifstoffen en gassen uit het spijsverteringskanaal afgevoerd, hierdoor neemt de activiteit van bacteriën en virussen af. Klei dood geen bacteriën, maar neutraliseert de werking van schadelijke micro-organismen. Klei heeft verder als eigenschap dat het de doorbloeding en de vorming van rode bloedlichaampjes stimuleert. Het regenereert de huid en verhoogd de weerstand door de kiezelzuur wat er in zit. Naast de ‘algemene’ groene klei is er ook witte klei deze klei is het zachtste kan gebruikt worden bij een open wond of open eczeem.  Rode klei houdt veel meer de warmte vast en bevat meer ijzer. In gele klei zit meer sulfer in. Deze laatste 2 zou ik alleen onder behandeling toepassen en niet zelf mee aan het experimenteren gaan.

Groene klei drink kuur

Klei drinkkuur:

Duur: 3 weken

2 eetlepels groene klei in een glas water. Dit een dag of nacht laten staan. Ik maak ’s morgens altijd klaar voor ’s avonds en andersom. Als je de smaak niet lekker vindt kun je bronwater gebruiken en je kunt er een klein scheutje citroen in doen.

Bij reinigen van je lichaam is het belangrijk dat je lichaam dit ook aan kan. Je kunt altijd de eerste dagen last krijgen van “ontwenningsverschijnselen” zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijk, vermoeidheid, maar dat moet overgaan. Het beste kun je een reinigingskuur doen onder begeleiding van een natuurgeneeskundige. Die kan bepalen wat voor jou de beste methode is.

Gezichtsmasker

Meng een eetlepel groene klei met wat tarwekiemolie. Ik gebruik altijd deze olie omdat hier ook vitamine E in zit. Zorg dat het een goede stevige pasta wordt dat het niet gelijk van je gezicht (of waar je het op aanbrengt) afloopt.

green goddess groene klei masker

Haarmasker.

Eigenlijk hetzelfde recept als het gezichtsmasker, je kunt er alleen nog wat appel azijn aan toevoegen, zodat het wat meer gaat glanzen.

 

Aandachtspunten

Er zijn een aantal contra-indicaties bij het gebruik van leem:

  • Niet zonder overleg met de behandelende arts/therapeut, als je tegelijkertijd een andere geneeskundige behandeling ondergaat.
  • Bij een chronische ziektes is het verstandig om niet zelf aan de slag te gaan, maar advies te vragen aan een natuurgeneeskundig therapeut.
  • Nooit gebruiken bij aanhoudende verstopping en niet samen met laxeermiddelen; deze bevatten soms vloeibare paraffine om de darminhoud zacht te maken en dat maakt de leem juist hard.
  • Leemwater niet langer dan drie weken achtereen drinken.

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.