Hooggevoeligheid (HSP) + Easy Oefening
Hooggevoeligheid (HSP) + Easy Oefening
13 november 2020 

Hooggevoeligheid (HSP) + Easy Oefening

 

Waarom heb je last van je (hoog)gevoeligheid of je HSP-zijn?

 

 

In de podcast #89 Hooggevoeligheid vertel ik je hoe ik zelf in 2005 met het begrip hooggevoeligheid, of HSP zijn, in aanraking ben gekomen. Ik was heel erg moe (dit bleek achteraf Pfeiffer te zijn). Na doktersbezoeken die op niets uitliepen ben ik bij een haptonoom beland. Deze man kon dwars door me heen kijken. Het was zo bizar… en ik vond het ook wel een beetje eng want ik kon me niet meer verschuilen achter mijn hoog opgetrokken muur!⁠

De eerste paar jaar heb ik me achter dit zinnetje verscholen. ‘Ik ben hooggevoelig’.
Dus het kost mij meer energie als ik de stad in wil, dus ik moet de hele dag niets doen, want ik ben overprikkeld.
Ik kan dit niet aan, want anders raak ik overprikkeld.⁠

Vaak gebruikte ik het als excuus. Niet bewust! Absoluut niet, maar ik deed het wel.⁠

Ik zie dit ook veel terug bij mijn cliënten. Sommige zeggen: “ohja, ik ben denk ik ook gevoelig, dus daarom zal ik wel niet tegen bepaalde dingen kunnen”. Wat ik ook vaak zie gebeuren is dat we de gevoeligheid gebruiken om niet in beweging te komen…⁠

Auw…⁠

Nu in deze tijd ervaren we zoveel prikkels. Ons systeem kan het allemaal niet meer verwerken, en dan raak je overprikkeld…. Maar wat doe je hier nu aan?⁠

Ik zie een 1:1 overeenkomst tussen hooggevoeligheid en een geprikkelde spijsvertering. Alle voeding die wij tot ons nemen moet verteerd worden. Dit geldt voor eten, maar ook voor indrukken, energie, gedachten etc. Ons spijsvertering heeft een hoop te verduren en ik vind het niet zo gek dat er zoveel vrouwen zijn met buikklachten.⁠

Wil je meer weten?

Ik heb een Live Class Soul Whispering gegeven over het thema Hooggevoeligheid. Je kunt nu een replay van deze opname bestellen. Je ontvangt dan het volgende:
✨ Tips hoe je jezelf kan ondersteunen. ⁠
✨ Ik deel mijn holistische visie met je.
✨ Ik leg uit waarom ik vind dat (hoog)gevoeligheid als klacht echt te verhelpen is.
✨ Ik geef je handvaten om het als kracht in te zetten.⁠
✨ Een Soul Journey om meer met je gevoeligheid in contact te komen⁠.

Een ticket kan je aanschaffen via deze link.
De kosten zijn € 11,00⁠
Je ontvangt gelijk toegang tot de opname.

——
△ Membership: www.green-goddess.nl/membership
△ 1:1 consulten met mij: www.green-goddess.nl/consulten/
△ Heb je vragen? Je kan me mailen op: hello@green-goddess.nl
△ Je helpt mij enorm om een review op iTunes achter te laten, als je daar de podcast luistert.
△ Luister je via een ander kanaal? Dan help je mij enorm om dit op Facebook of Google te zetten. Zo kan ik nog meer vrouwen inspireren.

Wil je meer tips en inspiratie, volg mij dan via Instagram of Facebook.
Instagram: @nicolien_greengoddess
Facebook: @nicoliengreengoddess

www.green-goddess.nl
hello@green-goddess.nl

 

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.