Pre-ovulatiefase

Pre-ovulatiefase

14 september 2021

Dit is de eerste fase na je menstruatie. Deze fase loopt over het algemeen van dag 7 t/m dag 14. In deze fase voelen de meeste vrouwen zich comfortabel. Zijn de meeste klachten die menstruatie gerelateerd zijn ‘over’ en hebben we veel energie.

Vanuit de natuurgeneeskunde staat deze fase van de pre ovulatie voor het lucht teken. Je hebt over het algemeen meer energie (in vergelijking met de andere fases) en je keert van binnen naar buiten. Naar buitengericht zijn is iets wat we allemaal heel fijn vinden, omdat dit geoorloofd is in onze maatschappij en dat maakt dat we deze fase ook prettig vinden ten opzichte van de pre menstruatiefase en de menstruatiefase.

De lente hoort hier ook bij als seizoen en je kan je ook voorstellen dat het heerlijk is om weer uit die koude, natte winter naar buiten te keren. Naar die frisse groene lente!

Dit is de tijd om de intenties die je in de menstruatiefase hebt gezet, uit te gaan rollen. Dus actief hierin te bewegen. Op je impulsen af te gaan en te voelen waar het leven je naar toe beweegt.

Een valkuil in deze fase is dat je de verbinding met jezelf, die je in de menstruatiefase hebt opgebouwd, kwijtraakt. Door naar buiten te bewegen verliezen we het ‘lijntje’ snel met ons innerlijke zelf waardoor makkelijker over je grenzen gaat omdat je deze gewoonweg niet meer voelt.