Waarom duurt een natuurgeneeskundige behandeling zo lang?
Waarom duurt een natuurgeneeskundige behandeling zo lang?
26 augustus 2021 

Waarom duurt een natuurgeneeskundige behandeling zo lang?

Onlangs had ik een gesprek met een cliënt uit mijn 1:1 traject en ze was teleurgesteld dat het in de eerste maand na het starten zo goed ging, maar dat ze na 2-3 maanden weer het gevoel had dat ze terugviel in haar oude klachten en patronen en dat het zelfs leek te verergeren.

Dit is heel normaal en basically ook de reden dat ik een traject van 5 of 9 maanden heb. Want het kan niet anders dan dat er bij het opschonen van je lichaam ook afvalstoffen en toxinen uitgescheiden moeten worden. Je lichaam heeft hier de tijd voor nodig. Je bent ook niet in 1 maand aan je klachten gekomen 😜, dat is vaak ook een opeenstapeling van jaren.

Dat dit gebeurt heeft te maken met het resetten van je hormonen. Denk aan schadelijke oestrogenen in je lichaam en een te hoog cortisol gehalte (je stress hormoon). Alles moet eerst opgeruimd worden. Doordat de schoonmaak in je lichaam aangezet wordt komen er vaak ook heel veel stoffen vrij die eerst hun plekje in je lichaam gevonden hadden.

Als je ertegen vecht duurt dit meestal zo’n 2-3 menstruatiecyclussen dat dit weer over is. Als je je eraan overgeeft en voelt wat je lichaam nodig heeft is dit meestal na 1-2 cyclussen opgelost.

Lessen in je afvalstoffen

Er zitten lessen in deze afvalstoffen. Ze zijn er namelijk niet voor niets en hoe groter je bereidheid is om hiernaar te kijken én te luisteren. In praktische zin: je leven te veranderen op dat punt, hoe steller je lichaam zal herstellen.

De klachten die je ervaart heb je meestal ook niet vorige week gekregen, maar loop je vaak al maanden mee rond (wellicht al jaren). Deze tijd heeft je lichaam ook nodig om weer gezond te worden.

Wat ik merk is dat we zo zijn opgevoed dat we maar alles kunnen doen en ons lichaam als een soort vuilnisbelt gebruiken, tot het moment dat ze gaat protesteren. Of dat je last hebt van haar protesten. Dan gaan we pas in actie komen…. En verwachten we ook nog eens dat het binnen nu en een uurtje gefixt is.

Ik overdrijf een beetje, maar dit is wel hoe we het liefst zien.

Dit is niet de weg naar een (blijvende) gezondheid in mijn optiek. In mijn praktijk werk ik natuurlijk aan een snel herstel, maar daarnaast is het ook heel belangrijk om aan je bewustzijn te werken. WAAROM heb je deze klachten gekregen? Wat willen ze je vertellen? Wat mag je gaan veranderen in je leven, zodat dit niet meer gebeurt.

De reis die ik met mijn cliënten maak gaat over de liefde voor jezelf, voor je lichaam. Om weer met haar samen te werken. Dat heeft tijd nodig

Over de schrijver
Green Goddess wil vrouwen zoals jij inspireren om te gaan leven vanuit je Natuurlijke ritme, in Liefdevolle Verbinding met jezelf. Dat doen we door onze beste tips te delen via onze blogs, video’s, podcast en Masterclasses. En door de Green Goddess Members' club: het platform voor gelijkgestemde vrouwen om samen te komen. Waar verschillende programma's worden aangeboden die je helpen je innerlijke wijsheid te ontdekken om zo je eigen heelmeester te worden.