Hypericum perforatum // Sint Janskruid
sint-janskruid-hypericum-perforatum-green-goddess-natuurgeneeskunde-amersfoort-kruidengeneeskunde

Hypericum perforatum // Sint Janskruid

24 juni is de dag van Sint Jan, dus een ode aan zijn kruid!⁠

⁠Sint Janskruid is een omstreden kruid. Het is een prachtig kruid en ik leg je in deze podcast uit waarom ik haar zo mooi vindt.⁠

Ik gebruik haar vaak ik mijn praktijk, omdat ze de zon weer in je laat schijnen ☀️.⁠ Als je teveel naar buiten gericht bent (geweest), kan het zijn dat je niet meer in contact bent met je zelf, met je lichaam. Je hart kan een ander ritme aannemen (dit ervaren we vaak als stress).

Depressie kan hier een gevolg van worden. Daarom wordt Sint Janskruid ook vaak bij depressie ingezet. Ze laat je weer in contact komen met jezelf, waardoor je gaat voelen waar je gelukkig van wordt en waarvan niet. Ze laat je eigen, interne zon weer schijnen. In plaats van dat je die uit de buitenwereld haalt.


Wat doet ze in je lichaam.
Ze werkt op je zenuwstelsel, ze tempert je stress gevoel en laat je meer tot rust komen.
Ze werkt op je circulatiesysteem, zodat je bloed rustiger door je lichaam gepompt kan worden en je hart haar eigen ritme weer kan vinden.
Ze werkt op je huid, ze heelt wonden.

Disclaimer.
Werk nooit zelfstandig met kruiden, maar vraag altijd hulp van een professional. Kruiden werken intens op je lichaam, zijn helend, maar als je niet weet wat je doet kan het ook meer in  beweging zetten dan je lief is.

.⁠