Angelica archangelica // Grote Engelwortel
Grote Engelwortel-Angelica Archangelica-Green Goddess - Natuurgeneeskunde Amersfoort

Angelica archangelica // Grote Engelwortel

Engelwortel, by far mijn lievelingskruid.

Als er een kruid is die mij heeft geleerd hoe de essentie van kruiden werkt, dan is het Engelwortel wel.

 Dus vandaar een ode aan haar in deze podcast.

Als er iets is wat ze me geleerd heeft (en nog steeds doet), is vertrouwen in mezelf hebben. Ze heeft me geleerd om stap voor stap naar binnen te bewegen. Alles wat ik daar tegen kwam aan te kijken en zo nodig los te laten.


Daarbij ben ik mij lichamelijker veel gezonder gaan voelen. Doordat ik geleerd heb van haar hoe mijn lichaam communiceert. Wat het hebben van klachten als hoofdpijn, vermoeidheid of weer een keer door mijn enkel gaan, betekend; kan ik zelf zorgen voor mijn gezondheid.

Na alle jaren kan ik zeggen dat ik steeds beter heb leren samenwerken met mijn lichaam. Heb leren voelen waar mijn lichaam last heeft van mij, in plaats van andersom 😉. En zo ben ik steeds meer vriendinnen geworden met mijn lichaam.

Het werk is nog lang niet klaar, maar ik ben goed op weg.
En Engelwortel is daarin mijn leraar.


Wat doet ze in je lichaam.
Ze werkt op je spijsvertering, ze zorgt ervoor dat je minder opgeblazen kan voelen.
Ze werkt op je baarmoeder, zodat je menstruatiecyclus beter gaat lopen. Ze voert afvalstoffen af en laat je meer wortelen.
Ze werkt op je luchtwegen, waardoor je meer ademruimte kan gaan ervaren.


Disclaimer.
Werk nooit zelfstandig met kruiden, maar vraag altijd hulp van een professional. Kruiden werken intens op je lichaam, zijn helend, maar als je niet weet wat je doet kan het ook meer in  beweging zetten dan je lief is.