Green Goddess | De donkere dagen van Yule
Wat is yule

Ontdek het geheim de donkere dagen van Yule

Kom in de stilte bij jezelf

Terugkeer van het licht

In de donkerste dagen van het jaar komt het licht weer terug

Stilte

Hoor de stilte van jezelf

Mysterie

Ontdek het mysterie in jezelf
Nicolien Oona Nijland Natuurgeneeskunde amersfoort soest

Antwoord op de vraag die ik heel lang had...

Al zolang als ik me kan herinneren voel ik de stilte tussen kerst en oud&Nieuw. Als kind kon ik dat nooit plaatsen en voelde ik me een beetje ontheemd. Nu snap ik veel meer hoe het werkt en dat de tijd tussen kerst en oud&nieuw een tussentijd is. Een tijd als overbrugging, op weg naar iets nieuws.


Ik heb zelf altijd de behoefte gehad om me terug te trekken, geen etentjes, de stad in of de drukte die er altijd in de kerstvakantie is, maar juist thuis zijn bij mezelf.  


Dit jaar ga samen met een groep vrouwen de stilte in onszelf opzoeken. Alleen, maar wel in verbinding.

Wat is yule

Yule

Yule of Joel wordt Kerst of de tijd rond de winterzonnewende bedoeld. Yuletijd duurt 12 nachten en worden ook wel rooknachten, moedersnachten, wilde nachten of ruwe nachten genoemd. Dit is de donkerste tijd van het jaar. Het zijn van oudsher heilige nachten of gewijde nachten. 

In de aanloop naar midwinter (21 december) worden de dagen steeds korter en de nachten steeds langer. Wanneer het ook nog eens ‘donker’ weer is waarbij de zon niet schijnt of de dagen in mist gehuld zijn, lijkt het net of het nooit echt dag wordt. In de cyclus van het jaar noemt men deze tijd dan ook wel ‘de nacht van het jaar’. 

Ontdek de kracht van de stilte

  

Mysterie

Deze heilige dagen zijn de dagen dat we makkelijker kunnen afstemmen op de mysterie van het leven

Verbinding

Ik neem je mee aan de hand van het medicijnwiel naar de verbinding met jezelf

Heilige dagen

Wat is het verhaal achter deze dagen en hoe kan je dat vertalen naar onze huidige leefwijze.
Wat is yule
€ 47,-

De Donkere dagen van Yule

      • 12 video's voor elke dag
      • 12 dagen lang een oefening om in verbinding te zijn met jezelf
      • Na deze 12 dagen heb je het mooiste jaar voor jezelf in de intentie gezet
  • We starten 20 december, de avond voor de midwinterviering

Wat anderen zeggen

Oona kan goed luisteren en op de juiste moment de juiste vragen stellen welke de verdieping bevorderen. Ze is niet bang om eigen ervaringen te delen waardoor ze authentiek is. Ze ook betrokken en heeft veel kennis en ervaring waaruit ze put (natuurkunde, vrouwen cyclus etc).
Aanhalingstekens
Klara
Wat ik vooral prettig vind bij Oona is dat er veel ruimte is voor eigen inbreng - er is veel ruimte voor overleg en dat voelt fijn! Daarnaast spiegelt ze je mooi in haar sessies en weet ze met haar enthousiasme over de kruiden ook zeker mijn interesse hierin aan te wakkeren!Aanhalingstekens
Laura
Wat ik heel fijn vind is dat ik helemaal mezelf kan zijn bij Oona, vanuit daar mezelf weer ontdekken en terug vinden is mijn doel. Ik vertrouw erop dat het zal lukken   
Aanhalingstekens
Inge

Meld je nu gelijk aan

Direct toegang