Holistic Herbalism
Vrouwenmantel, kruiden, kruid, natuurgeneeskunde, menstruatieklachten

Het meest complete kruidenprogramma dat er is

Holistic Herbalism Jaartraject


Heb je interesse in het Holistic Herbalism jaartraject? Schrijf je dan hier in voor de wachtlijst. Voordat de deuren open gaan voor het grote publiek, doe ik jou een speciaal aanbod en krijg je exclusieve toegang tot onweerstaanbare bonussen, waardevolle extra’s en korting

Schrijf je nu in voor de wachtlijst.

Je bent je al wat langer in kruiden aan het verdiepen.

Maakt elke dag een afgestemde kruiden thee voor jezelf

Zoekt op waar de kruiden voor staan en wat je zou kunnen ondersteunen.

Je hebt een verlangen om

meer in het ritme van je eigen natuur te leven, maar je weet niet hoe je dit in je dagelijkse leven kan verweven.

Verbinding met kruiden voelt

 natuurlijk, maar het is zo overweldigend dat je niet zo goed weet waar te beginnen en een beetje blijft hangen in dat wat je kent.

Je mist de integratie

om daadwerkelijk datgene wat je geleerd hebt en aan kennis verzameld hebt in je leven te integreren.

Maar je merkt ook dat je tegen een plafond van je kennis aan loopt. Er is zoveel en wat moet je kiezen, maak je wel de goede keuze.  Hoe zou het zijn als je kruiden gaat combineren? En wat is nou eigenlijk die dieper liggende doorwerking van je kruidenthee?

Aanhalingstekens

Wat is jou cursus waardevol, ik volg op dit ogenblik Holistic Herbalism Jaartraject. Het is echt een leidraad dat me helpt verder te komen in het proces met kruiden en deze op een holistische manier toe te kunnen passen in mijn dagelijks leven.

Met deze cursus krijg ik echt een andere kijk, de benadering is heel fijn, ook hoe we te werk gaan zowel online als tijdens de live lessen. Het sparren daarin met mede cursisten is heel erg fijn. Zo kan je niet alleen jezelf maar ook andere helpen.


Ik ben heel erg blij je gevonden te hebben en wil je hiervoor bedanken, voor al je kennis die je deelt en hoop nog veel van je te mogen leren.

Janine

Holistic Herbalism is een diepgaand jaarprogramma voor mensen die een liefde voor kruiden en de natuur hebben en een verlangen hebben om dit volledig in hun leven te gaan integreren.

Hoe mooi is het als je je leven volledig in afstemming met jezelf en je omgeving kan zijn en daarmee je volledige potentie kan gaan leven. Hoe fantastisch is het als je echt die diepe verbinding met de planten, de kruiden en de natuur kan maken. In verbinding met je eigen lichaam en zo jezelf kan helen en een stukje van onze planeet. Hoe heerlijk is het om dagelijks in te tunen op je leven en weten dat de kruiden die je tot je neemt een wegwijzer zijn.


Om dit te kunnen realiseren heb je kennis & verbinding nodig zodat je moeiteloos en afgestemd op jezelf je leven kan invullen.


Als jij eigenverantwoordelijkheid durft te nemen over je leven en de verbinding met je (innerlijke) natuur, dan gaat er een wereld voor je open en  ga je de diepere lagen in jezelf ontdekken

Aanhalingstekens

ik volg bij jou het Holistic Herbalism jaartraject en ik heb daar nog geen seconde spijt van gehad, het is mij echt op het lijf geschreven. Alles wat ik ooit zocht in een cursus over kruiden, vind ik in dit traject. Het is toegankelijk en toch heel informatief, sluit aan bij mijn intuïtieve kant én bij mijn interesse voor de wetenschappelijke uitleg, laat ruimte voor eigen tempo… Je eerlijkheid en openheid geven mij ook vertrouwen, dankjewel voor alles wat je zo vol passie in deze cursus gestopt hebt💚

Maureen

Wat ik veelal zie is dat er heel veel kennis verzameld wordt, we weten over het algemeen heel goed hoe we de dingen zouden moeten doen, maar wat vaak ontbreekt is de toepassing. En dan de constructieve toepassing van alle kennis die we hebben.


Daar wil ik je in dit jaarprogramma Holistic herbalism in meenemen. Ik denk dat je wel wat kruidenboeken in de kast hebt staan en wellicht wat favoriete websites onder de sneltoets. Wat ik vaak zie is dat mensen de weg kwijt raken in alles wat er is en dan blijven hangen in de symptoom aspecten van een kruid. Je hebt hoofdpijn en daar werkt dit kruid voor. Ik ga je hele praktische tools geven hoe je de kennis en wijsheid die je al tot je genomen hebt en in je aanwezig is kan gaan integreren in je leven, zodat je wel die stappen verder komt in de kruidengeneeskunde.


Wat je hiervoor nodig hebt is je lichaam. Ons lichaam is de sleutel tot alles. Hier zit ook vaak de bottelnek met het integreren van de kennis, want de kennis blijft veelal in ons hoofd zitten. Het daalt niet af in ons lichaam, veelal omdat er pijn is opgeslagen en we (aan)geleerd hebben om uit ons lichaam weg te blijven.


Dus naast dat ik je de verbinding in alle kennis ga geven, ga je ook in verbinding met je eigen lichaam komen. Die 2 samen is magisch en dan kan het gaan stromen.

Na het volgen van het jaarprogramma weet je alles over... 

Kruidengeneeskunde

Welke kruiden passen bij jou als persoon en hoe je ze effectief kan inzetten

Stappenplan

Je weet welke stappen je moet doorlopen om tot een goede keuze van een kruid te komen, zodat je ook duidelijk het resultaat behaalt wat je voor ogen hebt.

Afstemming

It's all in balance. 

Je kent veel beter je ritme en weet veel beter hoe je door de dag heen kan ontspannen en daarmee ook afstemmen op jezelf en wat je nodig hebt.

Energetisch werken

Naast dat je leert hoe de kruiden op fysiek, emotioneel en mentaal niveau werken weet je ook op energetisch niveau wat de kruiden doen en hoe je hier mee kan werken.

Elementen

Je kan de verschillende elementen in jezelf herkennen en ziet dit ook terug in de buitenwereld

Verbinding

Je hebt een diepe verbinding met jezelf en met de kruiden. Je hoeft niet perse een kruid fysiek in huis te hebben, maar kan energetisch afstemmen op de kruiden en hier ook mee werken.

Ik ken de weg...

Wat als je je intuïtie meer volgt en beter weet wat je wil in je leven? Als je jezelf toestaat om te onderzoeken wie je bent en waar je dromen en verlangens liggen.

Nadat ik ongeveer 10 jaar in de wereld van het interieur design had gewerkt begon het steeds meer te knagen dat ik dit niet meer wilde doen. Ik negeerde dit gevoel “want dit is toch waar ik voor gekozen heb”, maar als ik diep van binnen keek was ik niet echt gelukkig. Ik sprankelde niet van de energie.

Na verschillende opleidingen in het Sjamanisme en Natuurgeneeskunde ontdekte ik de sleutels die leidden tot het creëren van je eigen innerlijke balans. Ik voel dat dit mijn pad is, ik vond de weg van mijn oorspronkelijke zielenpad weer terug en daarmee de balans in mijn leven. 

Wanneer je gaat omarmen wie je bent, weet wat je kwaliteiten zijn en deze ook durft te leven kom je steeds meer in balans. Dan ben je je eigen unieke zelf.

Aanhalingstekens

Dit traject geeft mij een diepgang in het samenwerken met kruiden. Het mooie is dat Oona je meeneemt in je eigen weg hierin vinden en de stof je eigen maken aan De hand van de oefeningen. Erg fijn ook dat ze daarin meekijkt! Een erg waardevol traject of je nu net begint met kruiden of al verder bent op je pad.

Amanda

Modules

Waar begin je & Recepten

Jij ziet na deze modules de bomen door het bos (of de kruiden door het bos) en dat er veel meer mogelijk is dan dat je ooit gedacht had. Je weet hoe je kruiden kan beoordelen en uitzoeken. Het is de basis vanuit waar we verder gaan dit jaar.Constitutie & Elementen

Wie ben je? Wat laat je lichaam je zien? Welke kruiden passen hierbij. Welke elementen zijn vertegenwoordigd in je systeem en hoe kan je hier nu een kruid voor uitzoeken. En als je dit kruid dan gaat gebruiken in je dagelijkse leven, wat kan je dan verwachten? Dat ga je in deze 2 modules allemaal leren.Contra-indicaties

Waar dien je allemaal rekening mee te houden. Wat kan wel, wat kan niet. 

In deze module gaan we hier mee aan de slag. Contra-indicaties gaat niet alleen over medicatie en zwangerschap, maar ook kunnen sommige kruiden niet bij elkaar of kan je een reactie krijgen op het gebruik van een kruid wat je niet verwacht.Energetisch en fytotherapeutisch werken met kruiden

Twee verschillende manieren van werken met kruiden. Beide aspecten komen aan bod, zodat je zo ook met elkaar kan gaan verbinden en op je eigen wijze met de planten leert communiceren.


Communiceren met planten & Psychedelica

Planten zijn wezens en communiceren de hele dag door met ons. Gaande weg in dit jaarprogramma heb je je eigen weg hierin gevonden. In deze module gaan we het meer fine tunen, zodat je ook zekerder wordt in de communicatie en dat wat je tot je krijgt van de plant. De andere module is psychedelica, we besteden hier een hele module aan, omdat dit ontzettend belangrijk is om mee te nemen als je met planten gaat werken. Welke planten zijn er, wat doen ze, hoe kan je het veilig voor jezelf inzetten. Dat ga je allemaal ontdekken.Je eigen kruidenreis

De finale module gaat over je eigen kruidenreis maken. Dit kan je (als je dat wil) dan ook gaan doorgeven, maar het is er vooral op gericht om zelf, zonder verdere begeleiding, een diepe interne reis met een kruid te kunnen maken. 🌿

Begeleiding

Green Goddess community

In de online leeromgeving vind je per module diepgaande masterclasses waarin ik je begeleid om elk onderdeel van de kruidengeneeskunde naar een hoger level te brengen.

Je ontvangt ook een uitgebreid werkboek met voor elke maand verdiepende opdrachten.

Live Sessies

In maandelijkse online groepssessies geef ik je nog een verdieping, bespreken we cases en beantwoord ik vragen.

Dankzij de live sessies blijft je commitment hoog en ga je echt aan de slag met je nieuwe inzichten.

Mastermind

In onze besloten groep binnen mijn community kom je terecht in een tribe van herballovers waarmee je kan verbinden en elkaar kan insprireren.

Voor wie dat wil, worden er ook aparte mastermindgroepjes georganiseerd.

Aanhalingstekens

Vaak zijn dingen voor mij nogal overweldigend, maar de lessen zijn heel fijn opgebouw en in balans van informatief en wat je zelf in kan brengen.

Ben heel blij dat ik in sept 23 aan het holistic herbalism begonnen. Het samen werken met de kruiden heeft me nu al zoveel inzichten gegeven, heel dankbaar hiervoor.

Naomi

Jouw reis naar een holistische verbinding met kruiden start met...

4 Live bijeenkomsten (t.w.v. €2400,00)

Dit zijn dagen van 10.00u tot 16.00u. Ik heb het op een vrijdag-groep & zondag-groep gepland beide van maximaal 6 personen. De live bijeenkomsten zijn bij in mijn kruidenatelier in Amersfoort.


Elke dag staat in het teken van een thema.

-    Kruiden onderzoek in de natuur (deze is dus buiten)
-    Kruiden & de elementen
-    Kruiden & een ceremonie
-    Kruiden op een aangereikt thema door de groep (dat zal dus per groep anders zijn en we gaan in op een thema die jullie aandragen) met een ceremonie


12 Online Bijeenkomsten (t.w.v. €1800,00)

Deze zijn elke maand online en dit is een samenkomst om je vragen te stellen en vooral om ze te bespreken. Ik plan het altijd overdag, er komt uiteraard een replay beschikbaar. Dit zijn extra lessen, afgestemd op je vragen. 
BONUS: The Herbal School (t.w.v. €399,00)

Verder krijg je toegang tot The Herbal School, waar deze intensive een verdieping op is. Je ontvangt alle kruiden uitwerkingen, toegang tot alle masterclasses die een verdieping gaan geven in je werk. Elke maand is ook vanuit The Herbal School een Q&A + Online KruidenReis


*de toegang is vanaf het moment van aanmelden voor Holistich Herbalism tot het einde van dit programma. 
Wat kan je na een jaar Holistic Herbalism

Na het doen van Holistic Herbalism jaarprogramma  weet je hoe je zelf diepgaand onderzoek kan doen, zodat je naast de planten die we in deze intensive gaan bespreken je ook je onderzoek zelf verder kan voortzetten met andere planten

Je weet te herkennen wat de verbinding is tussen de verschillende elementen en de kruiden en ook dit kan je gaan toepassen op de kruiden die je gaat ontdekken in je leven. En als dit je verlangen is kan je zelf KruidenCeremonies gaan geven.

Schrijf je nu in voor de wachtlijst

Heb je interesse in het Holistic Herbalism jaartraject? Schrijf je dan hier in voor de wachtlijst. Voordat de deuren open gaan voor het grote publiek, doe ik jou een speciaal aanbod en krijg je exclusieve toegang tot onweerstaanbare bonussen, waardevolle extra’s en korting

Praktische informatie over Holistic Herbalism jaarprogramma

Wat krijg ik in het Holistic Herbalism jaarprogramma

- 12 modules om je alles te leren over holistische kruidengeneeskunde
- 4 Live bijeenkomsten, waarin je les van Oona krijgt, deze is optioneel. Je kan kiezen voor de versie met live dagen of alleen online.
- 12 Online Masterminds

BONUS:   Deze ronde voorzie ik de opdrachten, persoonlijk van feedback. Voor een verdieping in je practice. Dit is de laatste keer dat ik dit als bonus erbij ga geven.
BONUS: Een jaarabonnement op The Herbal School
BONUS: Natuurgeneeskunde Netflix, toegang tot al mijn (13) programma's in de online academie. 
BONUS: Een welkomst kruidenpakket

Wanneer start het jaarprogramma?

6 juni 2024 is de eerst volgende startdatum. Heb je interesse? Zet je dan op onze Wachtlijst Dan word je als eerste op de hoogte gebracht én zal je kunnen inschrijven aan onweerstaanbare voorwaarden, bonussen en korting. Voor de mensen op de wachtlijst gaan de deuren op 5 mei om 10.00u open.

Hoe lang duurt het programma

Tijdens het jaarprogramma word je 12 maanden intensief begeleid. Daarna houd je onbeperkt toegang tot de lessen in de online omgeving.

Wat is de prijs van het Holistic Herbalism jaarprogramma

De investering voor het jaarprogramma bedraagt 1599 euro incl. btw. voor de versie met live dagen Het is mogelijk om in 12 maandtermijnen van 139 euro incl. btw te betalen of 6 maandtermijnen van 275 euro incl. btw.
Voor de Online Only versie is de investring €1299,00. Ook hier is het mogelijk om in 12 maandtermijnen van €113,00 of in 6 termijnen van €225,00 te betalen.

*ben je member van The Herbal School, neem dan even contact met me op, dan krijg je korting.

Ik doe al een opleiding in Kruidengeneeskunde, is het dan nog wel interessant voor me?

Zeker, want dit is geen opleiding, maar een verdieping, dus binnen je opleiding kan je een verdieping maken in de kruidengeneeskunde. Ik weet zeker, dat wat ik je ga leren je niet in de opleiding krijgt.

Ik ben al Kruidengeneeskundige/herborist kan ik dan ook mee doen?

Natuurlijk, je kan voor jezelf en in je vakgebied een verdieping maken. Juist doordat we samen komen je casussen kan bespreken, kan je me ook als mentor inzetten.

Krijg ik een diploma?

Het is goed om te weten dat dit geen opleiding is, je krijgt geen diploma of certificaat. Je bent geen kruidengeneeskundige na het doen van het Holistic Herbalism Jaarprogramma, hiervoor is het echt nodig om een bredere opleiding te volgen waarin je ook therapeutische skills leert. Als je dit wil, dan verwijs ik je door naar onze 5-jarige Natuurgeneeskunde opleiding.