Masterclass Natuurgeneeskunde

Masterclass Kruiden & Bloesemremedies

5 oktober start de nieuwe groep

Deze 10-daagse is een training  voor mensen die graag met natuurgeneeskunde willen werken in hun praktijk of een verdieping willen maken om zich hierin nog verder te ontwikkelen.

Kom in contact met je eigen natuur

Ooit leefden mensen in verbinding met de wijsheid en kracht van de natuur, ze wisten hoe ze konden samenwerken met kruiden en planten, energie en het lichaam om zichzelf gezond te houden en te helen.

Het is tijd om die oude wijsheid opnieuw te herinneren en te integreren, want zo creëren we gezamenlijk een nieuwe manier van leven.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper, want een klacht is niets anders dan een boodschap dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou.  Als je op deze wijze luistert naar je lichaam, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger. 

Wat houdt de masterclass in?

Natuurgeneeskunde gaat uit van het principe dat we als mens met alles in de natuur verbonden zijn. Dit zijn onder andere; de planten, bloemen, dieren, organismen, andere mensen, stenen, de lucht, het vuur, het water en natuurlijk onze aarde.


De mens heeft een zelf helend vermogen en met de verschillende disciplines binnen de natuurgeneeskunde kun je dit zelf helend vermogen weer in beweging zetten. Daarmee kun je alles wat jou niet langer dient makkelijk loslaten en kun je je gaan richten op wat je wel wilt. Binnen de natuurgeneeskunde maken we gebruik van de elementen leer;


Aarde – verbonden met droogte, Water – verbonden met vochtigheid, Lucht – verbonden met kou, Vuur – verbonden met warmte.


Volgens Paracelsus, een oude natuurgeneeskundige en alchemist, lijden mensen onder koude en vochtigheid en dat geeft verlaagde trillingen. Deze brengen verhardingsziekten en verkalking met zich mee. Degene die lijden onder droogte en hitte, geven een verhoogde trillingsziekte zoals onder andere kankercellen.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper

Kruidengeneeskunde

De kruidenleer is al duizenden jaren oud. De verbinding met de natuur hebben we heel lang als de normaalste zaak van de wereld beschouwd, maar ergens in de geschiedenis zijn we ons contact met de natuur kwijt geraakt. Het werken met kruiden laat je de verbinding met de aarde weer voelen én de eenheid ervaren waarnaar we al zolang opzoek zijn.


Planten zijn bijzondere wezens, ze zijn in staat om hun eigen voeding te maken, want ze zetten licht om naar leven. Kruiden hebben een geneeskrachtige werking en reinigen je lichaam. Als je een verbinding met een kruid aan gaat, gaat dit kruid je spiegelen; waar de lessen in je leven voor nodig zijn, waarom er vervuiling in je lichaam is en waarom je deze klacht ervaart en hoe je deze kan genezen. Want bij het werken met kruiden hoort ook een bijbehorende reis.


Elk kruid heeft zo een eigen kwaliteit en in deze masterclass aan de slag met het herkennen van deze kwaliteiten en het toepassen ervan in je leven. In de lessen gaan we aan de slag met jouw persoonlijke vraagstuk. Je mag op onderzoek gaan wat de kruiden die we behandelen voor je kunnen doen. We gaan de kruiden koppelen aan de elementen en een begin maken met het leren kennen van de verschillende inhoudsstoffen zodat je aan het einde van het jaar je eigen kruidenpreparaten kan maken.

Bloesemremedies

Bloesemremedies werken energetisch als katalysator en geven inzicht, doordat je weer gaat luisteren naar je innerlijke natuur. Ze ondersteunen je bij je spirituele ontwikkeling en bewustwording, stimuleren je innerlijke groei en brengen evenwicht en rust. Ze helpen je bij het transformeren van problemen en het oplossen van je blokkades. Ze stimuleren daarnaast je zelfhelend vermogen doordat ze holistisch werken op fysiek, mentaal, emotioneel en inzicht niveau.


Het herhaalde gebruik van een remedie brengt een nieuwe trillingsfrequentie in je systeem, die contact maakt met je Hogere of Universele Zelf. Dit Hogere Zelf is een onuitputtelijke bron, waaruit oplossingen en aanvullingen gevonden kunnen worden. Bloesemremedies brengen je weer in contact met je Ziel en je oorspronkelijke reis op aarde.

Ik wil me aanmelden

In deze training gaan we de ervaring heel praktisch aan, door daadwerkelijk de reis met de planten en bloesems te maken en zo via te leren hoe je jezelf en daarmee ook je cliënten weer kunt leren zichzelf te helen. Naarmate je dieper in de reis met planten en bloemen duikt zul je merken dat de natuur met je gaat communiceren en dat er steeds meer informatie tot je beschikking komt. In contact met je cliënten, weet je dan via communicatie met de planten wereld welke kruiden of bloesems hen op dat moment kunnen ondersteunen in het proces waar ze in zitten.


Je leert dit jaar hoe je praktisch een kruidenrecept kan maken, alles over de inhoudsstoffen van de planten en waar om je juist voor dit ene kruid mag kiezen i.p.v. het andere. Daarnaast leer je ook om een bloesemremedie te maken en die af te stemmen op jezelf, want je bent zelf als vijfde element (jouw intentie) onderdeel van de remedie.

De lessen zijn praktisch en ervaringsgericht, zodat je het direct kunt integreren in je eigen praktijk.

Overige informatie

Docenten aan deze leergang zijn

Isabella Sophia van Ananta Opleidingen & Oona Nijland van Green Goddess. 

Kosten: €122,00 per dag

De data van de lesdagen zijn: 

5 oktober, 9 november, 14 december. 2023: 18 januari, 15 februari 15 maart, 12 april, 17 mei, 14 juni, 12 juli

Tijden: 10.00u tot 17.00u

Locatie: Ananta Opleidingen, Koningsweg 29D, Soest