Opleiding natuurgeneeskunde

Opleiding Natuurgeneeskunde

Voel je ook dat dit de tijd is om het anders te doen?

Wil je het commitment aangaan voor een andere manier van leven waarbij je in je eigen ritme én in verbinding met je verlangens, doet waarvoor je hier kwam?

Vind je het leven soms ingewikkeld en zou je het graag anders willen, maar je weet niet precies hoe? 

In deze jaartraining krijg je stappen om bij jezelf thuis te komen, zodat je ook aan de gang kan met het activeren van het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Ontdek wat de verbinding is tussen lichaam, geest en ziel, waardoor je sleutels krijgt tot zelf kennis en heling.

De training is gericht op ervaren, voelen en toepassen zodat je het direct kan integreren in je dagelijkse leven.

Je maakt kennis met het zelfhelend vermogen van je lichaam en hoe deze te activeren.

Je leert te leven vanuit het verlangen van je lichaam.

Je kunt lessen verwachten uit de chakra psychologie, meridiaan-leer, kruiden, voeding, sjamanistische technieken en frequentie therapie.

Kom in contact met je eigen natuur

Ooit leefden mensen in verbinding met de wijsheid en kracht van de natuur, ze wisten hoe ze konden samenwerken met kruiden en planten, energie en het lichaam om zichzelf gezond te houden en te helen.

Het is tijd om die oude wijsheid opnieuw te herinneren en te integreren, want zo creëren we gezamenlijk een nieuwe manier van leven.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper, want een klacht is niets anders dan een boodschap dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou.  Als je op deze wijze luistert naar je lichaam, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger. 

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper. Een klacht is niets anders dan een boodschap, dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou, want onder deze klacht schuilt een niet geleefd verlangen.


In plaats van de klacht als ingang, kiezen we binnen de jaartraining dus voor verlangen als ingang en daarmee start de verandering. Want bij pijn ontmoet je je weerstanden, bij verlangen ontstaat er nieuwsgierigheid en het plezier om jezelf weer te ontmoeten.


Doordat je op deze wijze meer bewust wordt van je lichaam en lichaamsbewustzijn gaat ontwikkelen, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger. Een goed zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn gaan meestal samen. 

We nodigen je uit om te ontdekken hoe je weer je eigen natuur, kunt leven. Daarnaast leer je ook om je leven weer in eigen handen te nemen én om het zelf herstellend vermogen van je lijf weer te activeren en te ondersteunen.  Via oosterse en westerse natuurgeneeskunde bewandel je de weg naar binnen. Je ontdekt wat de verbinding is tussen lichaam, geest en ziel waardoor je sleutels krijgt tot zelfkennis en heling. Want wanneer je jezelf kent en leert luisteren naar de boodschappen van je lichaam én ziel, ben je in staat jezelf te helen.

Dit programma is gericht op zelf ervaren, zodat je alles wat je leert ook direct kunt integreren in je dagelijkse leven.

In deze jaartraining wordt oude kennis, vanuit de oosterse én westerse natuurgeneeskunde ingezet en verbonden met sjamanistische technieken; zo ontstaat nieuwe wijsheid.

Je kunt lessen verwachten uit de Indiase chakra psychologie, Chinese Tao en meridiaan-leer, kruidentincturen, bloesemremedies, celzouten, voeding, sjamanisme, innerlijk kindwerk, ascensie, creatiekracht en frequentie therapie.

Hoe werkt dat praktisch gezien?

Voorafgaand aan de training heb je een kennismakingsgesprek met een van de docenten, daarbij kijk je samen met de docent wat jouw verlangens zijn en hoe je de jaartraining kunt inzetten om op mentaal, emotioneel of fysiek in balans te komen. Dit verlangen neem je gedurende het jaar mee om alle tools die je krijgt direct toe te passen.

We geven je de mogelijkheid om aan de start van het jaar, tegen gereduceerd tarief, een Health sessie af te nemen, dit geeft op diepe lagen inzicht in je fysieke, mentale, emotionele en energetische staat van zijn en je wordt tevens behandeld met frequentietherapie.

Daarnaast krijg je een persoonlijk afgestemd advies om jouw helingsproces komend jaar verder te ondersteunen. Zo ontstaat er nieuwe vitaliteit en energie.

Het eerste jaar is een kennismaking en bestaat uit 15 dagen. Als je hier je vak van wilt maken, dan kun je hierna doorgaan naar het 2e jaar van de 5 jarige HBO opleiding Natuurgeneeskunde


We nodigen je uit om te ontdekken hoe je weer je eigen natuur kunt leven

Kosten: €136,00 per dag

De data van de lesdagen zijn: 22 september starten we weer met een nieuwe groep. de andere data van lesdagen volgt z.s.m. Het zijn 15 lesdagen verdeeld over een jaar. Dit komt neer op gemiddeld in de 3 weken een lesdag.

Tijden: 10.00u tot 17.00u

Locatie: Ananta Opleidingen, Koningsweg 29D, Soest.

Je kan ook contact opnemen via Ananta Opleidingen. Wat fijn voor ons is, dat je of via mij óf via Ananta (dat komt uiteindelijk ook bij mij terecht) contact opneemt, zodat we niet met 2 (of 3) mensen met je vragen bezig zijn :-)