Opleiding natuurgeneeskunde

Jaartraining Natuurgeneeskunde

18 oktober 2024 start de nieuwe groep

Verlang je naar meer verbinding met je lichaam?

Wil je weten waar de klachten of signalen die je lichaam je laat zien vandaan komen?

Voel je het verlangen om je te verdiepen in natuurlijke geneeswijzen en je dit eigen te maken?

In deze jaartraining krijg je kennis en praktische tools om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te activeren zodat je weer kan thuis komen bij jezelf.

Ontdek de verbinding in jezelf  tussen de verschillende holistische niveau's, orgaansystemen en elementen.

De jaartraining is gericht op kennis, ervaren, voelen en toepassen zodat je het direct kan integreren in je dagelijkse leven.

Ontdek je innerlijke wijsheid en word je eigen heelmeester.

Je leert te leven vanuit het verlangen van je lichaam.

Je kunt lessen verwachten uit de organenleer, elementenleer, homotoxinenleer van Reckeweg, meridiaanleer, kruiden, voeding, lichaamswerk en sjamanistische technieken.

Kom in contact met je eigen natuur

Lang geleden leefden we als mens in eenheid met de natuur. Met onze aarde, met de planten, dieren en andere organismen die hier aanwezig zijn en uiteraard ook met de kosmos. In de loop van de (duizenden) jaren zijn we als mens steeds meer afgescheiden geraakt. We zien onszelf niet meer als onderdeel van en in eenheid met de natuur, maar als individuele wezens die apart functioneren.


Deze afgescheidenheid geldt ook voor hoe we met onze gezondheid omgaan. Klachten zijn losse onderdelen in plaats van een samenhangend geheel van lichaam, geest en ziel. 

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper


Een dynamisch proces

In de natuur wordt er continu naar balans gestreefd. Het is een dynamisch proces van opname (van voedingsstoffen) en uitscheiding (van afvalstoffen). Denk maar aan het eten wat je meerdere keren per dag tot je neemt, zodat het lichaam voldoende energie heeft voor alle processen. En je dagelijkse toiletgang om de afvalstoffen die je lichaam kwijt wilt weer uit te scheiden.

Onze vitaliteit en conditie bepalen in hoeverre deze processen voldoende efficiënt kunnen plaatsvinden. Al deze processen zijn onderdeel van het zelfgenezend vermogen.


Wie zijn wij

melanie-gerdes-natuurgeneeskunde-opleiding-

Own your nature! Leef je licht en passie!

Melanie Gerdes


Mijn passie is natuurlijke gezondheid en bewustwording. In wezen zijn wij volmaakt en door dit als uitgangspunt te nemen kunnen onze innerlijke krachten (het zelfgenezend vermogen en onze aanwezige potentie) doen waar ze voor bedoeld zijn. Balans en flow herstellen, waardoor we vitaal en gezond leven.

Onze natuur en de natuur om ons heen heeft de (oeroude) wijsheid in pacht en biedt de meest krachtige middelen om gezondheid te herstellen en te bevorderen. Afgestemd zijn op je lichaam en hart geven je richting en handvatten die essentieel zijn.


Ik ben geboeid door alle niveaus en aspecten van de mens en de unieke verschillen die maken dat elke persoon weer anders is. Mijn streven is anderen te herinneren aan het licht en de kracht in henzelf om van daaruit hun passie te leven!


Ik ben ooit begonnen in de reguliere zorg, van (jeugd) hulpverlening (Reclassering, Bureau Jeugdzorg & andere jeugdzorg instellingen) naar het ziekenhuiswezen als anesthesiemedewerker op de OK. Gaandeweg mijn persoonlijke ontwikkeling (waar klachten, het chronisch uit balans/burn out zijn, een trigger waren) kwam ik steeds meer tot inzicht dat ik mij wil richten op het versterken van gezondheid en het vergroten van mijn eigen
regie. Uitgaan van de kracht die wij van nature bezitten en het grote potentieel wat in ons huist! Ik heb altijd al gevoeld dat het ‘antwoord’ in mijzelf zit en dat is van jongs af aan mijn zoektocht geweest. Wie ben ik werkelijk en waar word ik nu echt blij van? Inmiddels hoef ik niet meer te zoeken en kan ik steeds meer ZIJN wie ik ben. Mijn lichaam, op alle niveaus, geeft mij de inzichten en handvatten die ik nodig heb om steeds meer in harmonie en in flow te leven. Een blijer, vrijer en lichter leven, heerlijk!! Dat wens ik iedereen. Doen waar we blij van worden, wat een prachtige leidraad is dat in het leven. 


Naast een eigen praktijk in Rheden, ben ik docent en schrijf ik content ten behoeve van Universele Healthstyle

Thuiskomen bij jezelf

Oona Nijland

Ontdekken wie ik werkelijk ben, wat de werkelijke betekenis van het leven is, dat heeft mij altijd bezig gehouden. Als kind voelde ik al dat er meer was dan het leven wat ik in de buitenwereld zag. Het ontsluiten van de magie in van het leven, dat is altijd een groot verlangen geweest.

Mijn werkende leven is begonnen als vormgever, zowel interieur als grafisch werk. In 2013 voelde ik een roep van binnen om meer te gaan werken met de natuur en ben ik een opleiding Natuurgeneeskunde gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik ontzettend veel geleerd over een hele andere manier helen en kwam ik steeds meer in contact met dat gevoel wat ik als kind had, de magie van het leven.

Naast mijn studie Natuurgeneeskunde heb ik ook altijd jaartrainingen in sjamanisme gevolgd. Dit was een gouden combinatie, want de kennis wat ik allemaal leerde over natuurgeneeskunde kon ik gaan verbinden met mijn eigen innerlijke wijsheid.

Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk Green Goddess. Ik begeleid mannen en vrouwen met verschillende hulpvragen en verlangens. Ik werk voornamelijk met kruiden, bloesemremedies, voeding en bewustzijnsreizen. Planten zijn zulke prachtige heelmeesters. Liefdevol, geduldig, geven je een schop onder je kont als dat nodig is, maar altijd in liefde. Zodat je weer de verbinding met het grotere geheel kan voelen. En kan thuiskomen.

Naast mijn 1:1 sessies heb ik een online community, waarin ik alles deel over kruidengeneeskunde, heb ik een podcast en geef ik les.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar de signalen van je lichaam. Een klacht is niets anders dan een boodschap dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou, want onder deze klacht schuilt een verlangen wat graag gehoord wil worden door jou. 


We gaan ons in deze jaartraining dus veel focussen op waar je echt blij van wordt en waar je hart van aan gaat. Hierdoor kom je meer in contact met je lichaam en ga je stap voor stap lichaamsbewustzijn ontwikkelen. Gezond leven én in balans zijn worden dan een stuk eenvoudiger.  


We nemen je mee in de reis door je lichaam via de primaire en secundaire orgaansystemen. De 4 primaire uitscheidingsorganen zijn de spijsvertering, lever, luchtwegen en urinewegen. Deze 4 orgaansystemen zorgen in de basis voor onze gezondheid. Daarnaast zullen we ook de 2 secundaire uitscheidingsorganen behandelen, namelijk de huid en geslachtsorganen.

Je leert te werken met jouw zelfhelend vermogen en integreert de wijsheid van de natuur in jouw leven, middels een praktijk- en ervaringsgerichte jaartraining.

Word je eigen heelmeester

We nodigen je uit om te ontdekken hoe je weer je eigen natuur kunt leven. Door verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven en gezondheid, vergroot je je eigen regie en creatiekracht! Jij manifesteert jouw leven en neemt eigendom over het zelf herstellend vermogen van je lijf.


De oosterse en westerse natuurgeneeskunde geven je concrete handvatten om je natuurlijke zelfhelende kracht te ondersteunen. Door weer in verbinding te leven met je lichaam, geest en ziel, kan je ook in heelheid leven.

Daarbij staan kennis over jezelf en leren luisteren naar de boodschappen van je lichaam én ziel centraal.

Wat kan je in het eerste jaar verwachten.

Elke lesdag zal bestaan uit een stuk algemene natuurgeneeskunde vanuit de westerse en oosterse leer; theorie, fysiologie, elementenleer en onze holistische kijk hierop. Je leert de taal van je lichaam te verstaan en hiernaar te handelen. Daarnaast gaan we aan de slag met voeding, kruidengeneeskunde en lichaamswerk per orgaansysteem, zodat je na een jaar een gedegen basis hebt voor je heelmeesterschap


Hoe werkt dat praktisch gezien?

Je leert hoe je de signalen (klachten) van je lichaam in kunt zetten om je natuurlijke gezondheid te stimuleren. Door te leren hoe je kruidenrecepten maakt, te ervaren welke voeding geschikt is voor jouw als persoon, welke uitwendige therapieën als wikkels en pakkingen je in kunt zetten en andere lichaamsgerichte interventies je kunt toepassen voor jezelf. Diverse soorten therapieën komen aan bod, zodat je een compleet pakket hebt waar je mee aan de slag kan.


We nodigen je uit om te ontdekken hoe je weer je eigen natuur kunt leven

Overige informatie

Locatie

Lily’s in Haren (Noord Brabant).

Dit is een fijne, ruime, rustige en groene locatie, waar we binnen alle ruimte hebben, maar ook buiten veel kunnen doen.


Er is een mogelijkheid om te overnachten op de locatie (kosten niet inbegrepen), zowel in een B&B als in je eigen tent/camper.


Investering

€1999,00 inclusief btw voor 15 lesdagen, inclusief lesmateriaal

Je kan ook kiezen voor 12 maandtermijnen van €175,00

Lesdagen:

De jaartraining bestaat uit 15 lesdagen. Elke maand 1 dag met 3x een weekend (vrijdag/zaterdag).

18 oktober 2024

8 november

29 november

17 + 18 januari 2025

7 februari

14 maart

11 april

9 mei

13 + 14 juni

11 juli

29 augustus

19 september + 20 september


Tijden: 10.00u tot 17.00uMeest gestelde vragen over de opleiding

Wat zijn de studie belasting uren?

Dit is helemaal aan jou. In het eerste jaar gaat het over 'in de ervaring gaan'. Dit betekend dat wat we je leren in de lessen, je in je dagelijks leven kan gaan toepassen.

Boeken lezen, stampen, ellenlange verslagen maken is niet aan de orde. Wel hebben we een boekenlijst die je ontvangt bij aanmelden, als je wil kan je je hiermee verder verdiepen in de lesstof die we aanbieden.

Hoe groot is de groep?

We hebben minimaal 8 en maximaal 14 studenten in de groep. We werken bewust met kleinere groepen, zodat iedereen ook persoonlijk aandacht krijgt en er ruimte is voor jou. Melanie en Oona geven alle lessen samen.

Worden de lessen ook online gegeven?

Nee. Alle lessen zijn fysiek in Haren. We doen niets online. Hier zijn ook geen uitzonderingen voor te maken. We geven les in ervaring en dan is het ook noodzakelijk dat je fysiek in de les aanwezig bent.

Kan ik gespreid betalen

Ja, dat is mogelijk.. Als je wil starten ontvang je een betaallink en daar kan je kiezen of je in 1x wil betalen of in 12 termijnen. Als je in 1x betaald krijg je €100 korting.