Opleiding natuurgeneeskunde

Opleiding Natuurgeneeskunde

19 april 2024 start de nieuwe groep

Voel je ook dat dit de tijd is om het anders te doen?

Wil je het commitment aangaan voor een andere manier van leven waarbij je in je eigen ritme én in verbinding met je verlangens, doet waarvoor je hier kwam?

Vind je het leven soms ingewikkeld en zou je het graag anders willen, maar je weet niet precies hoe? 

In deze opleiding krijg je stappen om bij jezelf thuis te komen, zodat je ook aan de gang kan met het activeren van het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Ontdek wat de verbinding is tussen lichaam, geest en ziel, waardoor je sleutels krijgt tot zelf kennis en heling.

De opleiding is gericht op ervaren, voelen en toepassen zodat je het direct kan integreren in je dagelijkse leven.

Je maakt kennis met het zelfhelend vermogen van je lichaam en hoe deze te activeren.

Je leert te leven vanuit het verlangen van je lichaam.

Je kunt lessen verwachten uit de chakra psychologie, meridiaan-leer, kruiden, voeding, sjamanistische technieken en energiewerk

Kom in contact met je eigen natuur

Ooit leefden mensen in verbinding met de wijsheid en kracht van de natuur, ze wisten hoe ze konden samenwerken met kruiden en planten, energie en het lichaam om zichzelf gezond te houden en te helen.

Het is tijd om die oude wijsheid opnieuw te herinneren en te integreren, want zo creëren we gezamenlijk een nieuwe manier van leven.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper, want een klacht is niets anders dan een boodschap dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou.  Als je op deze wijze luistert naar je lichaam, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger. 

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper

Ken jezelf, heel jezelf, word jezelf

Doelgericht werken

Vanuit onze visie vinden we het namelijk belangrijk dat het zelfhelend vermogen van de mens centraal staat, evenals de wisselwerking tussen lichaam en geest en de interactie tussen de mens en zijn omgeving en dat begint bij jezelf. Het is een holistische geneeswijze die zich richt op de mens in zijn geheel en niet alleen op de zieke delen of de ziekteverwekkers. Natuurgeneeskunde gaat er vanuit dat de mens ziek kan worden als lichaam, energieveld, geest en sociaal functioneren, zowel afzonderlijk, als met elkaar, niet in evenwicht zijn. Onze praktische methodieken zijn gericht op het herstellen van deze balans.

Een ander uitgangspunt is dat de Natuurgeneeskundige vanuit kennis en intuïtie handelt en zelfinzicht heeft aangeleerd, waardoor er ook inzicht bij de cliënt kan ontstaan, zodat deze zelf begrijpt wat er aan de hand is. Zo wordt de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt aangesproken, omdat genezing van binnenuit dient te komen.


Green Goddess & Ananta opleidingen

Toen ik mijn opleiding natuurgeneeskunde deed (2013-2018) vond ik dit fantastisch. Ik ging helemaal op in de kennis die ik kreeg en heel veel oude wijsheid die in mijn systeem verscholen lag werd weer wakker. Ik had zo vaak het gevoel dat ik de kennis al wist, maar het was tegelijkertijd ook nieuw voor me.. Tijdens mijn opleiding heb ik ook altijd de verdieping in mezelf gemaakt. Ik ken Isabella en Peter (de oprichters van) Ananta opleidingen al ruim 10 jaar en heb hier in de tijd dat ik mijn opleiding natuurgeneeskunde deed (en hiervoor & erna) altijd mijn persoonlijke verdieping gedaan, dit miste dit aspect in de opleiding die ik deed en dacht altijd: hoe tof zou het zijn om deze 2 aspecten met elkaar te verbinden. 


Een aantal jaar later is het een feit. We verbinden alle oude kennis vanuit de Mysteriescholen met de (moderne) Natuurgeneeskunde.


Voor mij is het letterlijk een droom die aan het uitkomen is.

Vanuit de natuurgeneeskunde kijken we naar je lichaam als boodschapper. Een klacht is niets anders dan een boodschap, dat je lichaam aandacht nodig heeft van jou, want onder deze klacht schuilt een niet geleefd verlangen.


In plaats van de klacht als ingang, kiezen we binnen de jaartraining dus voor verlangen als ingang en daarmee start de verandering. Want bij pijn ontmoet je je weerstanden, bij verlangen ontstaat er nieuwsgierigheid en het plezier om jezelf weer te ontmoeten.


Doordat je op deze wijze meer bewust wordt van je lichaam en lichaamsbewustzijn gaat ontwikkelen, wordt gezond worden én in balans blijven een stuk eenvoudiger. Een goed zelfvertrouwen en een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn gaan meestal samen. 

We nodigen je uit om te ontdekken hoe je weer je eigen natuur, kunt leven. Daarnaast leer je ook om je leven weer in eigen handen te nemen én om het zelf herstellend vermogen van je lijf weer te activeren en te ondersteunen.  Via oosterse en westerse natuurgeneeskunde bewandel je de weg naar binnen. Je ontdekt wat de verbinding is tussen lichaam, geest en ziel waardoor je sleutels krijgt tot zelfkennis en heling. Want wanneer je jezelf kent en leert luisteren naar de boodschappen van je lichaam én ziel, ben je in staat jezelf te helen.

Deze 5-jarige opleiding tot Natuurgeneeskundige bestaat uit vier fasen

De propedeuse fase

Leergang Ken jezelf, heel jezelf, word jezelf is het eerste jaar van de opleiding en is gericht op het oriënteren op de verschillende vakgebieden en biedt de gelegenheid om een begin te maken met het helen van jezelf door het begrijpen van je persoonlijke thema’s, angsten, schaduwkanten, maar ook het leren kennen van je talenten, kwaliteiten en potentieel. Dit oriëntatie jaar is toegankelijk voor een ieder die wil onderzoeken of de opleiding past bij de eigen verwachtingen en/of aan zichzelf wil werken. Je kan dit dus voor een jaar doen (dan noemen we het de jaartraining) Na dit jaar heb je de mogelijkheid om de Hbo-opleiding te vervolgen of een keuze te maken uit één van de andere leergangen die we als opleiding aanbieden.De vervolgfase

Dit is het tweede en derde jaar, waarin de student naast het opdoen van kennis en ervaring werkt aan zichzelf en de eigen ontwikkeling.. Om je taak als natuurgeneeskundige straks goed te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat je je belangrijkste blokkades hebt herkend en inzicht hebt gekregen in je eigen patronen, overtuigingen en valkuilen. Je kunt de ander daar brengen waar je zelf bent geweest.

In deze fase ga je o.a. aan de slag met een eigen onderzoek om te leren dieper te kijken naar het ontstaan van een klacht. Dat betekent dat naast het fysieke, ook het energetische, emotionele en mentale niveau mee gaan in de reis. De fysieke laag waar we de klacht ervaren is de uitdrukking van datgene wat vanuit je energieveld, het denken en/of voelen komt, het is een wegwijzer naar een dieper liggende kern. Deze kern mag eruit om de klacht helemaal te helen. Jouw vraagstuk neem je mee in alle lessen, zodat je alles wat je leert kan toepassen in je eigen leven.De kernfase

Dit is het vierde jaar waarin het vakmanschap van de aanstaande Natuurgeneeskundige verder wordt ontwikkeld en verdiept. Dat betekent het ontwikkelen van vaardigheden, zelfreflectie, toepassen en integreren van de opgedane kennis en het ontwikkelen van competenties. Er wordt van je verwacht dat je in staat bent om een therapeutisch plan van aanpak te maken, de problematiek van de cliënt kunt herkennen en kunt onderbouwen en motiveren hoe je de behandeling wilt gaan aanpakken, naast het ook daadwerkelijk begeleiden van de cliënt. Ook wordt aandacht besteed aan het opzetten van je praktijk.De afstudeerfase

In het vijfde jaar leer je om de aangeboden vakgebieden steeds meer te integreren en samen te voegen tot een gedegen, unieke en eigen begeleidingsvorm. Naast het praktisch begeleiden van jongerejaars studenten als buddy, word je ook uitgenodigd om te starten met het begeleiden van cliënten van buitenaf, onder supervisie van de opleiding. Naast de theoretische toetsing van de Toegepaste Medische Basiskennis en het afronden van je onderzoek bestaat het examen uit vijf praktische sessies met een cliënt. In de eindscriptie beschrijft de student niet alleen het proces van de cliënt, maar wordt tevens de nadruk gelegd op het eigen proces in de interactie met de cliënt vanuit de verschillende vakgebieden. Als je voor het gehele examen slaagt, ontvang je een geaccrediteerd HBO diploma

Wat kan je in het eerste jaar verwachten.

Het eerste jaar is gericht op zelf ervaren, zodat je alles wat je leert ook direct kunt integreren in je dagelijkse leven.

In deze jaartraining/opleiding wordt oude kennis, vanuit de oosterse én westerse natuurgeneeskunde ingezet en verbonden met sjamanistische technieken; zo ontstaat nieuwe wijsheid.

Je kunt lessen verwachten uit de Indiase chakra psychologie, Chinese Tao en meridiaan-leer, kruidentincturen, bloesemremedies, celzouten, voeding, sjamanisme, innerlijk kindwerk, ascensie, creatiekracht en frequentie therapie.

Hoe werkt dat praktisch gezien?

Voorafgaand aan de training heb je een kennismakingsgesprek met een van de docenten, daarbij kijk je samen met de docent wat jouw verlangens zijn en hoe je de jaartraining kunt inzetten om op mentaal, emotioneel of fysiek in balans te komen. Dit verlangen neem je gedurende het jaar mee om alle tools die je krijgt direct toe te passen.

We geven je de mogelijkheid om aan de start van het jaar, tegen gereduceerd tarief, een Health sessie af te nemen, dit geeft op diepe lagen inzicht in je fysieke, mentale, emotionele en energetische staat van zijn en je wordt tevens behandeld met frequentietherapie.

Daarnaast krijg je een persoonlijk afgestemd advies om jouw helingsproces komend jaar verder te ondersteunen. Zo ontstaat er nieuwe vitaliteit en energie.

Het eerste jaar is een kennismaking en bestaat uit 15 dagen. Als je hier je vak van wilt maken, dan kun je hierna doorgaan naar het 2e jaar van de 5 jarige HBO opleiding Natuurgeneeskunde


We nodigen je uit om te ontdekken hoe je weer je eigen natuur kunt leven

Overige informatie

Docenten & vakgebieden 1e jaar:

Chakra Psychologie; Denise Nekhbet
Natuurgeneeskunde + plantgeneeskunde; Oona Nijland
Taal van het lichaam; Arnoud van der Kolk
Lichaamsgerichte therapie; Katerina Poposka
Archetypische psychologie Inge Septer

Lesdagen:

Vrijdag 19 april Oona

Vrijdag 3 mei Arnoud

Vrijdag 24 mei Denise

Vrijdag 14 juni Katerina

Zaterdag 6 juli Inge

Vrijdag 30 augustus Oona

Vrijdag 20 september Katerina

Vrijdag 11 oktober Arnoud

Zaterdag 2 november Inge

Vrijdag 15 november Denise

Vrijdag 6 december Oona

Vrijdag 20 december Arnoud

Vrijdag 10 januari Denise

Vrijdag 31 januari Katerina

Zaterdag 15 februari Inge


Investering: €2315,00 voor de gehele training, dit is inclusief een eerste Raymedy meting. Als je per maand wil betalen komen er €75,00 administratiekosten bij. 

* Prijzen onder voorbehoud van inflatiecorrectie


Tijden: 10.00u tot 17.00u

Locatie: Ananta Opleidingen, Koningsweg 29D, Soest.

Je kan ook contact opnemen via Ananta Opleidingen. Wat fijn voor ons is, dat je of via mij óf via Ananta (dat komt uiteindelijk ook bij mij terecht) contact opneemt, zodat we niet met 2 (of 3) mensen met je vragen bezig zijn :-)


Meest gestelde vragen over de opleiding

Wat zijn de studie belasting uren?

Dit is helemaal aan jou. In het eerste jaar gaat het over 'in de ervaring gaan'. Dit betekend dat wat we je leren in de lessen, je in je dagelijks leven kan gaan toepassen.

Boeken lezen, stampen, ellenlange verslagen maken is niet aan de orde.

Wij vinden het belangrijk dat je eerst met jezelf aan de slag gaat en vanuit daar in de jaren die volgen komt er meer huiswerk bij als sessies geven en hier een verlag van maken.

Hoe groot is de groep?

We hebben minimaal 8 en maximaal 12 studenten in de groep. We werken bewust met kleinere groepen, zodat iedereen ook persoonlijk aandacht krijgt en er ruimte is voor jou.

Worden de lessen ook online gegeven?

Nee. Alle lessen zijn fysiek in Soest. We doen niets online. Hier zijn ook geen uitzonderingen voor te maken. We geven les in ervaring en dan is het ook noodzakelijk dat je fysiek in de les aanwezig bent.

Hoe veel groepen starten er

We starten 2x per jaar. In september en in februari.

Kan ik gespreid betalen

Ja, dat is mogelijk.. Je kan bij aanmelden aangeven of je in 1x betaald of in 12 maanden.