Loslaten, dat is al het hele thema van deze zomer. Loslaten van alle patronen die niet meer voeden, die je niet meer dienen. Dat kan soms pijnlijk zijn, om mensen te laten gaan waar je veel van houdt, maar het kan ook heel bevrijdend zijn.

Loskomen van gedachten bijvoorbeeld, negatieve gedachte patronen die niet meer dienen. Die helemaal niet de waarheid zijn en die je belemmeren in de vooruitgang.

Met deze laatste volle maan van de zomer van 2018 worden de allerlaatste losse eindjes nog even aangewakkerd. Je kunt ze loslaten als je dat wil. Het is jouw keuze of je in deze patronen verder gaat of niet.

Heb je gemerkt dat je deze zomer anders beleefd hebt? Ik wel! Het was veel warmer dan de andere zomers dat ik me kan herinneren. Oude patronen die ik als kind al had werden ineens in de zomer vakantie blootgelegd. Ik voelde me ineens een slaaf van ons vakantie ritme, alsof ik niets in te brengen had en mijn mening er niet toe deed. Dat gevoel had ik als kind ook, omdat ik meer voelde, vaak al eerder wist wat er ging komen of wat er aan de hand was. Nu weet ik dat ik de onderstromen van alle energieën voelde. Toen wist ik dat nog niet. Ik werd afgerekend op wat ik zei (zo heb ik dat ervaren). Dat gevoel wat ik als meisje van 10 had kwam in de vakantie uitvergroot naar voren. Doordat ik in een veilige situatie was, me hier ineens heel bewust van was dat het iets ouds was en dat mijn vriend naar mij luisterde kon ik het transformeren.

Als je iets transformeert in deze vollemaansenergie zal het gelijk omgezet gaan worden. De energie is op dit moment zo krachtig.

Ritueel

Een methode die ik hanteer zal ik met je delen. Je kunt hier een ritueel maken voor zondag avond, of samen komen met vriendinnen om je thema’s te delen. Delen waar je tegen aan loopt en je zusters kunnen je een helpende hand geven.

Kom tot jezelf. Zorg dat je in een ruimte zit waar je niet gestoord kan worden. Je telefoon uit. Maak het gezellig voor jezelf. Zorg dat je lekker wat kussens en kleedjes hebt liggen. Thee en wat lekkers erbij. Vaak maak ik allemaal verschillende hapjes wat dan gelijk een soort avondeten is 🙂

Je kunt je ruimte met wat salie of wierook reinigen, zodat de energie helemaal schoon is.

Als je helemaal gesetteld bent en je veilig voelt kun je je afstemmen op de maan. Als je haar niet ziet kun je voelen waar ze aan de hemel staat of een app gebruiken om het te checken :-).

Leg een lijntje tussen de maan en jezelf. Dit kan een gouden koord zijn of iets anders, net wat er bij je op komt. Vanuit dat lijntje voel je dat je gevuld wordt met de energie van de maan. Deze is krachtig en heel licht! Je wordt gevuld met lichtheid.

Blijf hier zo lang zitten als dat fijn voor je voelt. Als je uit de meditatie komt kun je op een papiertje schrijven wat je los wil laten. Je kunt een brief aan jezelf schrijven of het puntsgewijs opschrijven. Net wat voor jou fijn voelt. Het kan van moment verschillen, dus veroordeel jezelf niet over de manier waarop je dat doet.

Lees de brief aan jezelf voor. Als je met meerdere vrouwen bent kun je het delen als dat veilig voelt, het hoeft niet.

Daarna verbrand je de brief. Je kunt dit in een vuurpot doen of in de gootsteen. Zorg dat het veilig is! Je kunt er wat salie bij doen om de transformatie te bekrachtigen. Salie zet de negatieve energieën om.

Als je de brief verbrand hebt kun je weer even gaan zitten. Je weer afstemmen op de maan. Haar en jezelf bedanken dat jullie er waren en dit samen gedaan hebben. Neem hier net zo lang de tijd voor als dat je nodig hebt.

Als je klaar bent kun je lekker gaan eten en drinken! En het leven vieren