Dinsdag is het weer nieuwe maan, om precies te zijn om 13.49 uur, midden op de dag dus.

De energie van de nieuwe maan is perfect om verandering in je leven aan te brengen. Deze energie staat voor mij symbool als de energie van de winter. Je keert naar binnen, voedt de zaadjes die je geplant hebt. Zodat deze tot wasdom kunnen gaan komen tijdens de wassende maan.

Een ritueel dat je kan doen tijdens de nieuw maan is:

Je doelen visualiseren

Je kunt tijdens de nacht (of ik doe het altijd de avond van de nieuwe maan) de zaadjes planten van mijn dromen. Ik visualiseer volledig tot in details hoe dingen er uit mogen gaan zien. Ik schrijf dit op of teken het. Zorg ervoor dat het uitgerukt wordt. 

Als het een groot doel is kun je dit ritueel met elke nieuwe maan herhalen. Visualiseer stap voor stap wat je gaat doen. Hoe je steeds dichter bij je doel komt.

Als je dit nog niet zo vaak gedaan hebt adviseer ik om met een klein doel te beginnen, zodat het behapbaar en vooral haalbaar is.

Nadat je de doelen gevisualiseerd hebt kun je mediteren.

Mediteren zorgt ervoor dat je mentaal rustiger wordt, orde op zaken kan stellen. Probeer het eens uit, laat alle gedachte en zorgen los. Het hoeft niet lang te duren, 3 minuten kan al voldoende zijn. Als je gedachten krijgt is dat heel normaal. Probeer eens om uit de gedachten te stappen. Ga er naast staan. Je zult zien dat het dan een stuk rustiger is in je hoofd. Door te mediteren maak je je vrij van je gedachte die er voor kunnen zorgen dat je niet de stappen gaat zetten die je graag wil zetten. Mediteren zorgt ervoor dat je geest verfrist en dat er ruimte komt voor nieuwe ideeën en plannen. 

Het is soms ook fijn om een muziekje op te hebben met mediteren. Ik deel hieronder mijn favo voor dit moment!