Vandaag is de nieuwe maan, om precies te zijn om 11.59u voor ons dus midden op de dag. 

De energie van de nieuwe maan is een prachtige energie om nieuwe intenties te zetten. Vaak doe ik dit met een ritueel. Je hebt het misschien wel meegekregen, afgelopen woensdag was de opening van de leeuwenpoort. Dit gebeurd elk jaar, deze poort zal de collectieve frequenties weer verhogen zodat we een hoger niveau van bewustzijn en creatie ter beschikking krijgen. Mits je je hiervoor natuurlijk openstelt. Iedereen krijgt het, het is alleen aan jou wat je ermee doet.

De nieuwe maan staat symbool voor zowel het einde als het nieuwe begin van een cyclus. Het is een tijd van evaluatie (van oude gewoonten en overtuigingen, situaties, contacten, dingen die niet meer voeden etc.), loslaten en nieuwe voornemens.

In de menstruatiecyclus is dit de tijd van de bloeding, het loslaten van een onbevrucht eitje. Een nieuw begin. Dood en wedergeboorte. Dit is de tijd waarin je heel sensitief bent. De creatiekracht en scheppingskracht is intens. De ultieme vrouwelijke kracht.

Om hier voor jezelf gebruik van te maken kun je een ritueel doen. Dan bekrachtig je de geboorte van nieuwe ideeën, nieuwe scheppingen.

Voordat je begint stem je eerst af. Kom bij jezelf. Zorg dat je niet gestoord kunt worden. Je kunt wat Palosanto of Salie branden om de ruimte te reinigen. Hulp vragen van gidsen, engelen Goden of Godinnen, net wat jij fijn vindt.

Loslaten.

Om los te laten kun je de punten opschrijven die je niet meer dienen. Zorg dat je zuiver bent naar jezelf. Wat dient je niet meer?

Creëren.

Vervolgens schrijf ik op wat ik graag zou willen deze maand. Zorg ook hier dat je zuiver bent. Je kunt alles creëren, wat je maar wilt. Je moet er wel in geloven dat je het kan. Als je denkt dat je een nieuwe auto wilt, maar vervolgens doe je er niets meer mee gaat het niet lukken.

Ik vraag vaak om hulp in bepaalde situaties. Of om leiding bij iets wat ik spannend vindt. Ik mag er dan ook op vertrouwen dat ik dat krijg en dan niet alsnog zelf in die pan gaan roeren, want dan gaat er niets gebeuren. Dit bedoel ik met zuiver zijn.

Als je dit op een blaadje geschreven hebt kun je het verbranden. Vuur transformeert. Het laat het oude los en zorgt voor ruimte voor creatie van het nieuwe.

Nu komt het lastigste. Het Loslaten! Ga niet meer bezig met je creatie. Maak je niet meer druk om een bepaalde situatie, laat het universum haar werk doen. Dit is oefenen, maar op een gegeven moment heb je het onder de knie en dan kunnen er magische dingen gebeuren.

Ja, ik ontvang graag 25 tips voor het vinden van je eigen ritme in je menstruatiecyclus