Voor mijn studie was dit het eerste plantje wat ik mocht onderzoeken. Ik ging opzoek in het bos gewapend met een zak-kruidenboekje. Al snel vond ik haar langs de bosrand. Het is een prachtige plant met grote gele pluimen die op de wind dansen.

In die periode was mijn weerstand erg laag, ik zat nog midden in een burn-out en had weinig reserves. Ik kreeg blaasontsteking en ben Guldenroede gaan gebruiken. Ik heb thee gedronken en ben gaan stomen. Het klinkt gek… maar het werkt onwijs goed. Gewoon met een emmertje die in het toilet past, thee blaadjes en gekookt water er in (niet te warm anders verbrand je) en daar een poosje op zitten. Naar gelang je klachten kun je dit een paar keer per dag herhalen. Door de etherische olie die in Guldenroede zit komen de werkzame stoffen op de plek waar ze horen. Binnen enkele dagen was de blaasontsteking over.

Als je last hebt van nier-gerelateerde klachten is Guldenroede een heel mooi kruid om je te ondersteunen. Het stimuleert de nierfunctie waardoor afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Het is wel belangrijk om hier goed bij te drinken, er moet wel vocht in het lichaam zijn om wat af te voeren. Anders worden de afvalstoffen weer opgeslagen in het lichaam (en dat wil je natuurlijk niet).

Hoe kan dit kruid je helpen?

Het brengt je in contact met je vrouwelijke zijn. De diepe verbinding met je sacred place. Het is een kruid wat mij altijd helpt om weer dichter bij mezelf te komen.