Het is lente en de bomen en bloesems beginnen uit te lopen. Dat betekend voor veel mensen weer dat ze last van hooikoorts krijgen. Hooikoorts is eigenlijk helemaal geen goede naam (meer). Vroeger hadden veel mensen deze klachten tijden de hooi-tijd in de zomer, maar nu anno 2018 hebben veel mensen er een groot deel van het jaar last van.

Wat is hooikoorts eigenlijk?

Bij hooikoorts reageer je overgevoelig op een prikkel van buiten af. Als je volledig in balans bent kan je lichaam deze prikkels makkelijk opvangen. Misschien moet je een keertje niezen om de overvloedige prikkels buiten te houden, maar dat was het dan ook wel.

Als je hooikoorts hebt is dit een teken dat je lichaam niet in balans is en overbelast is. De prikkels die (in dit geval van de pollen) binnenkomen kun je niet gemakkelijk meer verwerken. Ze blijven maar binnenkomen en je lichaam moet met zwaarder geschut aan de gang om de prikkels buiten te houden. Daardoor zie je klachten als loopneuzen, verkoudheid, bijholteontstekingen etc ontstaan. Door je lichaam weer in balans te brengen kan ook de hooikoorts aangepakt worden. Vaak is dit wel een langer traject en gaan we met kruidentincturen en voedingsadvies aan de slag om je lichaam weer in balans te brengen.

Om je wel een beetje op weg te helpen heb ik wat tips voor je. Deze zijn niet om de klachten volledig te verhelpen, daar is een diepere behandeling voor nodig. Wel kunnen ze je verlichting geven in de tijd dat je last hebt van de hooikoorts.

Neusspoelingen met bijvoorbeeld een Rhino hoorn
Oogcompressen Dit zijn watjes (wattenschijfjes) die je in een badje van thee van een van de onderstaande kruiden kunt leggen. Deze kun je dan vervolgens op je ogen leggen.

Kamille (Matericaria chamomilla)
Venkel (Foeniculum vulgare)
Oogentroost (Euphrasia officinalis)

Keelwikkel

Wil je mee informatie of een diepere behandeling om jezelf meer in balans te brengen, kun je contact met me opnemen via onderstaand formulier. We kunnen altijd (vrijblijvend) een kop thee drinken en dan kan ik je uitleggen hoe ik werk en wat ik voor je kan betekenen.