Het hebben van innerlijke balans is altijd een uitdaging voor me geweest. 

Van nature sta ik graag in de geef stand. Ik ben er vaak voor iedereen, ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil graag dingen goed doen. Als er wat aan me gevraagd wordt deed ik dat gelijk. Deed… want inmiddels heb ik geleerd hoe ik dat anders kan doen.

Doordat ik altijd in de geef-stand sta ben ik ook vaak naar buiten gericht. er zijn altijd wel radartjes actief om alles in de gaten te houden. 

Jarenlang heb ik in deze modus geleefd tot ik in een burn-out kreeg. Nouja, kreeg, ik geloof niet echt dat ik die kreeg. Ik was altijd zo over mijn grenzen gegaan, dat ik gewoon helemaal opgebrand was.

Voor het eerst werd ik gedwongen om aan mezelf te denken. Ik kon niet anders meer. Alle signalen die mijn lichaam me de jaren daarvoor had gegeven had ik totaal genegeerd. Chronisch hoofdpijn, chronische vermoeidheid, Pfeiffer. Allemaal redelijk heftige tekens waar ik niet naar geluisterd heb. Ik kan mezelf dat ook niet kwalijk nemen, want ik had dat tot die tijd nooit geleerd. Onze maatschappij is er op gemaakt om altijd maar door te gaan. Zo ben ik ook opgevoed. 

Wat mij geholpen heeft om er weer bovenop te komen is mijn grenzen te voelen. Mijn eigen kracht te voelen. Voor het eerst voelde ik eigenlijk wat ik wilde in mijn leven. Dat mijn passie eigenlijk heel ergens anders lag dan wat ik tot dan toe had gedaan.

Ik ben mijn lichaam als tempel gaan beschouwen. Mijn lichaam is me zo dierbaar, ik heb er maar een en daar wil ik wel in goede gezondheid mee kunnen leven tot ik het verlaat. Mijn lichaam is mijn reisgenoot hier op aarde. Ze is zo wijs! Luister er maar eens naar, ze weet je precies te vertellen wat er aan de hand is.

Doordat ik jaren lang in de geef-stand stond was ik zover van mijn lichaam afgedwaald dat we geen verbinding meer hadden.

Het is een prachtige reis om weer in verbinding te komen met mezelf. In de geef-stand staan is nog steeds een uitdaging voor mij. Dit zit van nature in me, dus het zal er ook altijd zijn. Als therapeut is dit natuurlijk ook een mooie eigenschap. het gaat erom dat het goed in balans is. Het geven mag ook naar mezelf toe zijn. En niet vergeten…. ik mag ook ontvangen.

In de INNERPEACEJOURNEY gaan we kijken naar onszelf, waar ons lichaam antwoorden geeft en hoe je daar mee om gaat.

We lapen over het medicijnwiel, de cyclus van het leven. Zo komen we alle facetten van het leven tegen en kunnen we ze aankijken. Zonder oordeel.

De INNERPEACEJOURNEY is een 5 daagse reis over het medicijnwiel. Je leert welke windrichting waar voor staat, hoe je jezelf. Waar je balans punt zit en waar de uitdagingen.

Via het ritme van de natuur, de maan en je eigen menstruatiecyclus ga je je eigen ritme en daarmee je balans vinden.

Je kunt je hier aanmelden, dan kun je gelijk beginnen.