Ik las gisteren een artikel dat er onderzoek is gedaan onder 42.000 vrouwen en dat 1/3 van deze vrouwen last heeft van menstruatieklachten. Nu weet ik vanuit de ervaring in mijn praktijk dat er heel veel vrouwen last van hun menstruatie hebben, zonder dat ze het zich ‘bewust’ zijn. Ze denken dat de pijn erbij hoort, dat ze er mee moeten leven en dat het niet anders is!

Mijn hart doet echt pijn als ik dit soort berichten lees, want het is niet nodig om zo’n pijn te hebben. Echt niet.

We zijn de afgelopen eeuwen zover bij onszelf vandaan gaan staan, bij ons gevoel en intuïtie waardoor we de verbinding met onszelf verloren zijn. Hier zit de pijn, de pijn die onze baarmoeder ons elke maand laat zien. Keer op keer.

Ons lichaam is heel wijs en sterk. Alle vervuiling die we er dagelijks instoppen verwerkt ze gewoon, ze blijft onvoorwaardelijk van ons houden. Maar ze geeft wel aan dat het zo eigenlijk niet meer kan, ons lichaam kan op verschillende manieren communiceren met ons en pijn is de drastische van alle signalen. Als geen enkel signaal opgevangen wordt door ons, dan is pijn vaak wel een prikkel die gehoord wordt.

Maar ja, als je niet weet hoe je naar je lichaam moet luisteren is het ook verdomde lastig om de pijn te lezen en ernaar te luisteren. Het als een geschenk te zien in plaats van een last.

Daar gaat deze podcast over!

Veel luisterplezier
Liefs, Nicolien Oona

P.S. Ik heb een online training ontwikkeld waarin je de verbinding met je lichaam weer gaat voelen. De verbinding met je baarmoeder, de aarde, het leven, de natuur, je innerlijke kracht en met jouw ziel. Wat alle wijsheid in ons zit in de baarmoeder en waar hebben we zoveel pijn…?

P.P.S. Je helpt mij enorm om de aflevering op zoveel mogelijk manieren te delen met vrienden, familie en/of kennissen en een ranking achter te laten op iTunes. Zo kan ik nog meer vrouwen inspireren. Wil je meer tips en inspiratie, volg mij dan via Instagram of Facebook.